Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norske sportchefen nobbar Blåvitt: "Tackade nej"

Allsvenskan

IFK Göteborg vill ha in en ny sportchef.
Men nu har man fått nobben av norske Thomas Berntsen.
- Det stämmer, säger han till GT.

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg är på jakt efter en ny sportchef. I somras valde klubben att sparka Mats Gren från posten och under hösten hade Jonas Olsson posten tillfälligt.

Men vid årsskiftet lämnade Olsson sin post och Blåvitt står fortfarande utan sportchef.

En av huvudkandidaterna har varit norrmannen Thomas Berntsen, som för närvarande är sportchef i norska Sarpsborg. Men nu berättar han att det inte blir någon flytt till Sverige och Blåvitt.

- Det stämmer. Och det första jag vill säga om det är att jag är extremt smickrad över att få frågan. IFK Göteborg är en storklubb och en anrik förening, en av de största i Skandinavien. Jag hade en bra bild av klubben tidigare och efter samtal med Max Markusson fick jag en ännu bättre bild, säger han till GT.

ANNONS

- Vi har haft en dialog i en månads tid och min klubb Sarpsborg har hela tiden vetat om det, det har jag varit öppen mot klubben med. Men sedan så tackade jag nej nyligen. Det var ett svårt beslut, men timingen var inte riktigt rätt just nu, säger han.

I slutet av förra året kunde Fotbollskanalen berätta att Blåvitt också var intresserade av danske Ole Nielsen.

- Vi har haft en riktigt bra dialog hittills. Det är väl först och främst ledningen i Blåvitt som ska svara på det, men för min del har det varit en positiv dialog, sa han då.

Att Nielsen bekräftade intresset för Fotbollskanalen var dock inget som Blåvitts klubbdirektör Max Markusson uppskattade och till slut blev det inget avtal parterna emellen.

- Det han sa får stå för honom. Jag tänker inte kommentera honom i sig, men dem jag pratar med vet att jag värderar att man håller tyst väldigt högt. Det är extremt oprofessionellt (att säga så). Då kommenterar jag inte honom i sak utan beteendet generellt, sa Markusson då till GT.

ANNONS
Publicerad 2019-03-22 kl 12:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto