Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Novakovic återvänder till AIK: "Vill vara en del av AIK oavsett roll"

Allsvenskan

Nebojsa Novakovic har varit utlånad till Vasalund i två år.
Nu meddelar division 1-klubben att tränaren återvänder till AIK. 
- Jag vill vara en del av AIK oavsett roll, säger Novakovic till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

AIK-ikonen Nebojsa Novakovic, 55, tillhörde mellan 1997 och 2001 Solna-laget som spelare och har under flera år sedan dess haft olika roller i föreningen, men främst som assisterande tränare i A-laget. Inför säsongen 2018 blev däremot Novakovic, som AIK-anställd, utlånad till samarbetsklubben Vasalund som huvudtränare över två år för att fördjupa samarbetet mellan föreningena. Novakovic förde först upp laget till division 1 igen och tog sedan i år laget till en sjätteplats i den nordliga division 1-serien. 

Under måndagen meddelade Vasalund att Novakovic återvänder till AIK igen, men att klubben förstås i framtiden hoppas på en comeback för tränaren i föreningen. 

ANNONS

Novakovic berättar nu att det är oklart vilken roll han kommer att ha nästa säsong, men att det snart kommer att ljusna efter en utvärdering. 

- Vi får se. Vi kommer att utvärdera samarbetet och om det blir något samarbete med Vasalund igen. Jag vet inte hur det blir eller om det blir någon roll i AIK. Vi kommer att fatta beslut om det snart, säger han till Fotbollskanalen. 

Vad vill du ha för roll nästa säsong?
- Det som AIK ser. Nu har jag jobbat i en chefsroll i Vasalund och det är spännande, men samtidigt jobbade jag i akademin innan jag lämnade med individuell utveckling och som scout. Det finns många möjligheter, så vi får se. 

Har du fått lite "sug" efter att vara huvudtränare?
- Ja, men det är självklart. Jag har många år som assisterande tränare i AIK och tröttnade lite mer eller mindre på att vara nummer två. Det har känts bra sista åren att få jobba med och utveckla unga spelare och att fatta egna beslut och göra resultat. Nu har jag jobbat som huvudansvarig, men samtidigt har jag också jobbat med U-truppen och som assisterande och haft lite olika roller sista 15 åren i AIK. Vi får se var jag hamnar eller vilket uppdrag nästa jobb blir. 

ANNONS

Vad har du utvecklat under dina år i Vasalund?
- Det är med att fatta egna beslut och att samarbeta med andra, även om det i slutändan är mina ord som är de sista kring matcherna och när det ska fattas rätt beslut. Jag känner också att jag har kommit alla spelare närmare. Det känns nästan som att ha varit en extra pappa, en fin känsla. Jag har jobbat på det sättet för att komma närmare spelarna. Sedan har också två av mina spelare vunnit skytteligan båda åren. Först var det  Andreas Rako i division 2 och i år var det Ekin Bulut i division 1. Det är kul med tanke på att jag också har varit forward och att jag lyckats med utvecklingen där. 

Novakovic vill - oavsett roll - vara en del av AIK i framtiden. 

- Det är fantastiskt att vara anställd där. Jag har gjort så många år som tränare och spelare i AIK. Det är nästan 20 år i olika roller och nu har vi sista två åren hittat något som ger mer till AIK med det här samarbetet. Det är fantastiskt och jag känner mig trygg i AIK. Jag vill vara en del av AIK oavsett roll. 

ANNONS

Möjligen tror han att det kan bli en liknande roll som den han lämnade för att ta över Vasalund. Då var han tränare i AIK:s U19- och U16-lag. 

- Jag jobbade med akademin när jag lämnade och tog jobbet i Vasalund. Det känns mest logiskt att det blir närmaste jobbet som jag har jobbat med i AIK med utveckling där på den individuella sidan i U16 och U19. Men vi får se var jag hamnar. 

Publicerad 2019-12-02 kl 15:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto