Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny käftsmäll för Norling: "Jag tar av mig hatten för Kim och Tolle"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Hittills är IFK Norrköping ett allsvenskt bottenlag.
Mot Djurgården kom tredje raka förlusten.
- Nu är det kanske det mentala man behöver vara extra noga med, säger tränaren Rikard Norling.

1:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Christoffer Nyman efter förlusten i spelaren ovan.

IFK Norrköping har fått en dålig start på årets allsvenska. Efter 2-1-förlusten mot Djurgården under lördagen, då man tappade en ledning trots att man fick straff när det stod 1-0, står Peking kvar på noll poäng. Tre matcher är spelade.

Tränaren Rikard Norling valde efter det nya nederlaget att berömma sina kollegor i Djurgården, Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Två blårandiga inhoppare, Emmanuel Banda och Joel Asoro, gjorde mål i den andra halvleken och såg till att ordna vändningen.

- Vi gjorde en bra match. Och vi åker hem med noll poäng en gång till. Jag tar av mig hatten för "Tolles" och Kims matchning. Det blev onekligen matchavgörande. Det var två spelare som kom in och gjorde mål. Bra gjort, säger Norling. 

Annons

- Det här var en väldigt tempofylld match. Vi hade möjligheter att göra både ett och två mål till. Men vi gjorde inte det. Vi hade kanske behövt få in tvåan.  

Hur är det att återigen behöva sitta och säga att man spelat bra men att poängen inte trillar in?
- Ska man vara ärlig mot situationen och det vi har gjort så är det så det förhåller sig. Man får försöka lägga känslorna åt sidan och konstatera det. Nu får vi åka hem för att förbereda oss för Häcken. Det blir en hemmamatch efter två svåra bortamatcher. 

- Det är väl det mentala som man kanske behöver vara extra noga med nu. För det har ju hänt att lag förlorat tre matcher på raken men är det någon gång från omgång 15 och framåt så märks det kanske inte riktigt lika tydligt som när vi gör det från början. 

Norling tycker att spelargruppen hanterar bakslagen på ett bra sätt.

Annons

- Oftast fungerar det så att man kan läsa av det bäst på spelarna genom hur de presterar och hur mycket de lägger in (i insatsen). Det tror jag vi alla ser, att de strider för klubben, och lite för staden också. I och med att många slöt upp i går (på träningen i fredags) och gav oss en liten push. Jag tycker spelarna gör det jäkligt bra. 

Peking-målvakten Oscar Jansson är nedstämd efter förlusten mot Djurgården men har en stark tro på att det kommer vända för laget.

- Det är liksom ingen tröst men det känns inte så hopplöst som det hade kunnat göra om vi spelat skit och förlorat. Nu har vi på något sätt varit bra i alla de här matcherna men står på noll poäng. Det är otroligt tungt, säger Jansson. 

- Det finns en jättebra energi och en tro på det vi gör i gruppen. Men det är klart att det är tungt. 

Annons

Men det finns inget tvivel kring vad ni håller på med?
- Nej, absolut inte. Inte över huvud taget. Det finns ett spel som är bra och vi har otroligt bra spelare. Så till slut måste det börja studsa med oss, det gäller bara att jobba tillräckligt hårt för att få de berömda marginalerna på sin sida. Just nu är vi inte där och det gör extremt ont. 

- Dels för våra supportrar som är fantastiska och som visat sitt stöd på flera olika sätt. Man vill ge så himla mycket tillbaka. Just nu gör vi inte det. Det smärtar något otroligt. Våra supportrar är bäst av alla just nu, säger Jansson.

Publicerad 2022-04-17 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto