POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nya Elfsborgsbomber på gång?: ''Alltid action här''

Sex namn lämnar Elfsborg. Däribland skyttekungen Avdic. Och ännu skymtas inga nyförvärv. En bedräglig bild?!
- Det är alltid action i Elfsborg. Vi är beredda att agera om det känns rätt.

Idag står det klart att också lagkaptenen Martin Andersson är på väg bort från Elfsborg.
Magnus Haglunds personlige favorit är bara den senaste i en lång rad av namn som tackar för sig när Elfsborg nu ömsar skinn. Denni Avdic, Teddy Lucic, Jari Ilola, Mathias Florén och Joakim Wulff har alla gjort sitt i Boråsklubben.

Hur Elfsborg väljer att möta situationen har än så länge förblivit en hemlighet. Men sett till rykten så är namn som Mjällbys Tobias Grahn och FC Köpenhamns Peter Larsson aktuella.

- Att kommentera namn blir bara fel men vi är alltid på hugget och kan mycket väl agera om det känns både sportsligt och ekonomiskt rätt, säger Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson till FotbollDirekt.se.
- Men visst har vi ett mindre antal namn aktuella. Vi får se. Det är upp till vår tränare Magnus Haglund att bestämma.

Hur troligt är det att vi får se 1-2 etablerade nya namn redan i januari-fönstret? Är det troligare att ni agerar redan nu - kontra att ni väntar?

- Om jag säger så här - det är alltid action i Elfsborg. Vi är beredda att agera om det känns rätt, fortsätter Elfsborgs klubbdirektör.

- Men som sagt - vi tror mycket på våra yngre spelare och de fyra U21-namn vi släppte upp ifjol kommer att utvecklas ytterligare. Och glöm inte bort att vi gjorde tre stora nyförvärv mitt under förra säsongen som kommer att visa ännu mer nu. Så vi känner en stor trygghet med den trupp vi har.

Lägg därtill att Elfsborg förstärkt organisationen med två legendariska landslagsnamn i Klas Ingesson och Tobias Linderoth.

Men faktum kvarstår - trots att Elfsborg sannolikt spenderat flest miljoner på nyförvärv av alla klubbar sedan guldet för fyra år sedan så har en ny stor framgång uteblivit.

Klubbens spelaransikte utåt - Anders Svensson - gick under hösten ut och ville se en tydlig Elfsborgs-satsning för att stanna.

- Som sagt - vi har koll på marknaden och vet vad vi vill ha. Det finns planer - men det måste kännas rätt också.

Publicerad 2011-01-11 kl 17:21
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå