Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nya restriktioner - men publik i Falkenberg: "Att inte ha Dif-supportrar på plats betyder lite"

Allsvenskan

På söndag tar Falkenberg emot Djurgården i allsvenskan.
Då välkomnas 300 sittande supportrar.
- Jag tror det kan hjälpa oss väldigt mycket, säger Edi Sylisufaj till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Från och med den 1 november är tanken att bland annat fotbollsklubbar ska få ta in 300 personer på sina matcher. Men då smittspridningen förvärrats har råden skärpts för flera regioner i Sverige. Klubbar som hade planerat att ta in publik inför de avslutande omgångarna får nu klara sig utan.

Dock finns det fortfarande fem klubbar i allsvenskan som tillåts ta in 300 åskådare: Falkenbergs FF, Kalmar FF, Varbergs Bois, Örebro SK och Östersunds FK.

Falkenberg blir i och med det allsvenskans första lag att få ta in publik den här säsongen, då Region Halland inte beslutade att sänka gränsen till 50 personer för kultur- och idrottsevenemang.

ANNONS

- Det blir kul att få in publik, det var längesedan vi hade det. Jag tror det kan hjälpa oss väldigt mycket, vi behöver den tolfte spelaren, det känns fantastiskt skönt. Ny energi och lite skrik från läktaren, det har man saknat, säger Falkenbergs Edi Sylisufaj till Fotbollskanalen.

Vilka Falkenberg ställs mot på söndag? Djurgården.

- Hemmapublik betyder alltid hemmapublik. Men ska jag vara lite ironisk så betyder det lite att inte ha några Djurgårds-supportrar på plats, haha, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson ironiskt.

- Helt ärligt, ett normalt år hade det kanske varit 800 Djurgårds-supportrar på bortastå nu på söndag. Då är vi väl medvetna att de kanske hade överröstat våra supportrar. Vi har väl ett övertag med vår hemmapublik nu på söndag,

Nilsson fortsätter:

- Vi har varit förberedda på det här några veckor. Varje person som har en biljett kommer ha en anvisad plats utifrån de regler som gäller.

ANNONS

Hur Falkenberg ska fördela de 300 platserna?

- När det blev tillåtet med 300 personer har vi valt att titta på de som har årskort och de sponsorer vi har – och dela upp det på de tre kvarvarande hemmamatcherna vi har. Vi hoppas ha hittat en bra mix utifrån det.

Utöver Djurgården har Falkenberg även Elfsborg och Mjällby kvar att möta hemma. Hallänningarna är nästjumbo med fem omgångar kvar att spela och har två poäng upp till Helsingborgs IF på kvalplats. Upp till säker mark är det ytterligare två poäng.

Med tanke på det prekära läge klubben befinner sig i tror Nilsson att publiken kan tillföra något de sista hemmamatcherna.

- Jag tror ändå att det betyder lite grann. Om vi förhoppningsvis gör ett eller fler mål får man ett erkännande och support för det, i stället för att det är en sportchef eller klubbchef som står upp och vrålar, säger Nilsson.

ANNONS

Men det blir ingen lätt uppgift på söndag, menar Sylisufaj.

- Djurgården är ett väldigt bra lag, det blir en tuff match. Samtidigt tror jag vi har bra chanser eftersom det är ett konstgräslag och när man spelar på gräs i november är det tungt. Men Djurgården har spelat fantastiskt bra fotboll de senaste matcherna, säger Sylisufaj.

Vad talar för att FFF håller sig kvar i allsvenskan?
- Vi är ett höstlag, då brukar vi ta många poäng. Det såg vi förra året när ingen trodde att vi skulle stanna kvar.

Publicerad 2020-10-30 kl 21:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto