Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nyckelspelare borta i tre veckor

Häcken har slagit fotbollssverige med häpnad den senaste tiden men matchen mot AIK blev mycket dyrköpt. Inte nog med förlust med 0-2, laget tappade också nyckelspelaren Mattias Östberg.

- Jag tror han kan bli borta i ett par tre-veckor, säger sportchefen Sonny Karlsson till Göteborgsposten.

Östberg fick känning av ena ljumsken i mötet med AIK och tvingades utgå och läkarundersökningen visade att han tvingas vila i några veckor. Tungt förstås för Häcken, som har byggt mycket av sin framgång på ett väl sammansvetsat lag med få eller knappt någon förändring från match till match.

Östbergs position som innerback är en av de mest vitala positionerna i laget men GP skriver att Häcken har flera alternativ. Dels vikarierade Emil Wahlström förnämligt för Östberg när han hoppade in mot AIK, dels har mittfältaren Peter Nyström tidigare vikarierat på positionen. Det finns också en möjlighet att flytta in ytterbacken Johan Lind.

Häcken kan dock glädja sig åt att två andra tidigare skadade spelare ska kunna vara tillgängliga på söndag mot Trelleborg.
Både David Frölund och Janne Saarinen är aktuella för spel enligt GP.
- Han har fått specialbehandling och förhoppningsvis kan han snart vara tillbaka på planen igen, säger Sonny Karlsson till GP om Saarinen.

Finländaren kommer att lämna Häcken efter säsongen, då han skrivit på för HJK Helsingfors.

Publicerad 2009-09-15 kl 16:00
Annons
Annons
Annons