Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nye Bangura: "Nu leder jag mot Mohamed med 2-0"

Allsvenskan

Vi känner redan Mohamed Bangura. Nu har också Teteh, som Ibrahim föredrar att kalla sig, också presenterat sig för den svenska fotbollspubliken. Två mål från hans sida mot Mjällby när AIK vann med 3-0.

- Ja. Nu leder jag mot Mohamed med 2-0. Ikväll när vi äter tillsammans kan jag pika honom att jag leder med två mål. Men det är inget illa ment. Vi gör det inte för att vara själviska. Vi bara skojar och motiverar varandra och det gör oss båda bättre för laget. Nu får vi se vad han svarar med i nästa match, säger Teteh Bangura till FotbollDirekt.se.

- Det är annars ingen tävlan mellan oss. Vi gör det bästa för laget, oavsett vem av oss som får spela eller om vi båda spelar.

Mohamed Bangura hade känning i ett knä och tvingades stå över matchen mot Mjällby. Men vad gjorde det när laget har ytterligare en Bangura i rockärmen att slänga in.

ANNONS
Teteh Bangura fick chansen från start i Mohameds frånvaro och tog tillvara den chans han fick på bästa sätt.

Han pressade en Mjällbyspelare till ett misstag och kunde sätta bollen i friläge med Mattias Asper.
- Jag gjorde precis vad jag blivit tillsagd att göra av tränaren - pressade han som hade bollen, gick hårt på och fick med mig bollen. Jag såg att målvakten var långt ute, säger Teteh Bangura om sitt första mål.

- På det andra var det bra tajming. Jag väntade på bollen vid straffpunkten och sedan försökte jag träffa den när den kom till mig.

Teteh Bangura kommer precis som Mohamed från lägre division. I Tetehs fall Köping i division II. Trots två mål i allsvenskan känner han att han behöver lite mer tid på sig.
- Ja. Jag behöver ett par månader till minst för att komma in i spelet här i allsvenskan ordentligt. Det är tufft att spela i Sverige och det spelar ingen roll om du spelar i allsvenskan eller i divison II. Det är en annan typ av fysisk fotboll än det jag är van vid, säger Bangura.

ANNONS

- I division II fanns det lätta matcher ibland. Det gör det inte här. Men lagkamraterna brukade skoja med mig att jag borde spela i allsvenskan.

Men att han trivs i AIK går inte att ta miste på. Under intervjun skojar han med en lagkamrat och är snudd på ständigt leende.
- Jag ser hela tiden framåt och jag vill bli bättre och större som fotbollsspelare, sen får vi se vad som händer.

Publicerad 2011-04-10 kl 17:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto