Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nye Hammarbytränaren hyllas redan

Thom Åhlund har inte ens lett Hammarby en match i Allsvenskan den här säsongen. Trots det hyllas han stort av tidigare Hammarbyprofiler.

- Normalt sett har Hammarby ett lag som ska klara det här och dessutom är Thom väldigt duktig. Han är kunnig och en oerhört bestämd person, säger tidigare tränaren Anders Linderoth, till Dagens Nyheter.

Thom Åhlund har en svår situation att reda ut med tanke på att han har bara nio omgångar på sig att rädda Hammarby från ett fiasko.
- Jag tror nog han ska klara av det här. Han ställer rejäla krav på sina spelare, säger Linderoth, som idag är tränare i Landskrona.

Linderoth har bilden tämligen klar för sig om hur Åhlund kommer att sätta sin prägel på Hammarby.
- Den bygger nog på samma saker som när vi arbetade tillsammans. Bra kortpassningsspel, säger Linderoth till tidningen.

En av de som spelat tillsammans med Thom Åhlund är Sten-Ove "Putte" Ramberg och även han har bara gott att säga om sin tidigare lagkamrat.
- Han är en väldigt lugn och sansad herre. Det lugn och den trygghet han har kan nog smitta av sig på spelarna. De tränaruppdrag som han har haft förut, har han ju skött utmärkt. Och sen har han ju ett Hammarbyhjärta. Det är ett stort plus, säger "Putte" till DN.

Hammarby möter Örebro i den allsvenska omstarten på söndag.

Publicerad 2009-09-08 kl 09:42
Annons
Annons
Annons