Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nye HBK-tränaren inför omstarten: "Krävs ett jäkla mod"

Allsvenskan

Igor Krulj har tagit huvudtränaransvaret efter Janne Jönsson.
Nu ska allsvenskans yngste tränare försöka rädda nytt kontrakt för HBK.
- Det är inget revolutionerande, men små förändringar blir det alltid när det kommer en ny som ansvarar, säger 28-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Halmstad gick till sommaruppehåll som nästjumbo i allsvenskan med bara sex poäng på tolv matcher. Klubben valde att peta Janne Jönsson från ansvaret som huvudtränare, nu manager i stället, och ersätta honom med Igor Krulj. Med blott 28 år är han allsvenskans yngste huvudtränare. Efter några veckor i sin nya roll är Krulj förväntansfull.

- Det har varit en väldigt bra period. Killarna har kommit från semester med egen träning men det har varit god energi och de har kommit väl förberedda inför hösten. Det har varit väldigt intensivt men samtidigt kul med den här lilla mini-försäsongen, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

I januari kom Igor Krulj tillbaka till HBK, klubben där han sedan tidigare hade spelarmeriter från ungdomslag, som assisterande tränare. Nu när han tar steget upp känner 28-åringen att det blir annorlunda.

- Nä men det är klart att det blir annorlunda i och med att det är en helt annan roll jag har. Men självklart har jag varit med hela våren så det är inga nya grabbar för mig och ingen ny miljö, så på det sättet känns det bra. Sedan samtidigt, när man har en annan roll så blir det lite andra ansvarsområden.

Är det något du har förändrat sedan du tog över?
- På planen så är det vissa småförändringar som vi har gjort. Hur vi bygger spelet och hur vi kommer till anfall. Och egentligen lite små förändringar i det defensiva med. Det är inget revolutionerande eftersom vi fortfarande sitter med samma spelare, men små förändringar blir det alltid när det kommer en ny som ansvarar.

ANNONS

Janne Jönsson är ju kvar i föreningen, hur mycket har ni pratat med varandra?
- Han är ju manager och jag tränare så på det sättet har vi pratat med varandra. Vi har fungerat absolut sedan dag ett jag kom till klubben i januari och det har fortsatt fungera bra. Vi har en daglig kontakt, utan tvekan.

Har han inspel på hur han tycker att laget ska spela, eller lämnar han det till dig?
- Där är det mitt ansvar.

HBK har efter våren två poäng upp till Kalmar FF på kvalplatsen. Ytterligare tre poäng skiljer sedan upp till Gif Sundsvall på säker mark.

- Det som är viktigt nu är att vi samlar mod inför de här 18 omgångarna som är kvar och bygger ett självförtroende och därefter kommer även en trygghet i vårt spel, säger Krulj.

- Vi har haft lite aktiviteter utanför fotbollen som vi börjat med där spelarna egentligen hänger mycket mer gemensamt än vad vi gjorde tidigare vilket gör att vi lär känna varandra och sedan förhoppningsvis jobbar lite hårdare för varandra. Och gör du det i situationerna så kommer du därefter att känna lite mer trygghet i ditt spel. För det är ett jäkla mod som krävs.

ANNONS

Tycker du att det finns förutsättningar för att HBK ska vara ett allsvenskt lag även 2018?
- Absolut.

- Ser man på våra matcher under våren så är det bara uddamålsförluster. Vi har inte varit avhängda eller långt ifrån i någon match på det sättet egentligen. Så att vi ska kunna kliva över där och ta den poängskörd som krävs, det tror jag absolut att vi kan göra.

Under lördagen gör Igor Krulj debut som huvudtränare när Elfsborg gästar på Örjans Vall.

- Det är klart att det kommer att kännas lite speciellt, absolut. Men det går fort över när matchen är igång, säger han.

Se HBK:s möte med Elfsborg i C More.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-01 kl 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto