Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nytt expertvittne - rättegången förlängs

Allsvenskan

Åklagaren har åberopat ett nytt vittne i rättegången, en läkare som hävdar att dödsorsaken otvetydigt hänger ihop med våld mot huvudet, rapporterar lokala medier från rättssalen. Tingsrätten har kommit fram till att rättegången därför inte kan avslutas under onsdagen som planerat.

Foto: SCANPIX

Läkaren, som är professor i neurokirurgi, ska självmant ha hört av sig och därefter blivit hörd av polis. Försvarsadvokaten kräver att den nya experten ska lämna in ett skriftligt yttrande som rättsläkarna ska kunna kommentera

Den 28-årige HIF-supportern, som åtalats för dödsmisshandeln i samband med årets allsvenska fotbollspremiär, var på plats djupt ångerfull och grät stundtals då han på tisdagen i Helsingborgs tingsrätt berättade om händelsen.

- Det är mycket jag vill ändra på. Men jag kan inte ändra.

Mannen har erkänt att han utdelade slaget mot en 43-årig Djurgårdssupporter som föll mot stenbeläggningen och avled efter en stund.

Annons

Han hävdar dock att 43-åringen först hävde ur sig del okvädingsord, grep tag i honom och lyfte upp ett glas som om han tänkte slå.

Försvarets linje är att den misstänkte handlade i nödvärn och dessutom att inte själva slaget — utan en rad samverkande medicinska faktorer — kan ha orsakat dödsfallet.

Åklagaren undrade hur offret såg ut i ansiktet.

- Det är något jag ser varje natt. Det är jävligt jobbigt, svarade 28-åringen enligt nyhetsmedier på plats i rättegångssalen.

Publicerad 2014-05-20 kl 15:13

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto