Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Nytt Mendes-mål: ”Jag har långt kvar till formtoppen”

AIK-förvärvet Daniel Mendes har fått en pangstart i sin nygamla klubb Kalmar FF. I 1-0-segern mot Trelleborg kom tredje målet under försäsongen.

- Det gick bra idag, inte bara för mig utan för hela laget, säger Daniel Mendes till FotbollDirekt.se.

Brassen Daniel Mendes är på väg att bli den spelaren som Kalmar FF hoppades på när föreningen värvade honom. Mot Trelleborg satte han matchens enda mål i mitten av första halvlek. 27-åringen startade längst fram som ensam forward, men fick också spela i den offensiva mittfältsrollen till höger.
- Jag trivs bäst som spetsforward, men jag har inga problem att spela på kanten. Jag är van vid den positionen också. Idag gick det bra både som anfallare och till höger, menar Mendes.

Kalmar FF:s assisterande tränare, Giles Stille, var mycket nöjd över att anfallsspelet fungerade igen och individuellt valde han att berömma Mendes.
- Givetvis är kollektivet bra idag, men Mendes var väldigt bra. Han är rörlig, aktiv och springer mycket i djupled.

- Det var ett steg framåt anfallsmässigt idag och vi skapade 13-14 målchanser. Det är vi nöjda med. Samtidigt kanske vi borde gjort minst ett mål till, säger Stille.

Målet kom till efter en fin kombination som slutade med att brasseförvärvet Lourival Assis passade fram Daniel Mendes som avslutade säkert.
- Det var mycket fint passningsspel innan målet, säger Mendes.

Mål igen – är du formtoppad redan? -

Jag försöker alltid vara i form och jobbar hårt på träningen, men jag har fortfarande långt kvar, precis som hela laget. Jag är säker på att vi hinner få ordning på det innan seriestart.

Publicerad 2009-02-21 kl 16:50