Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Obasi hoppas på snar AIK-övergång: "Nytt kapitel i mitt liv"

Förre Schalke-spelaren Chinedu Obasi är aktuell för en övergång till AIK. Enligt den offensive nigerianen finns ett ömsesidigt intresse mellan parterna.
- Jag hoppas det kommer nyheter snart, säger han till Fotbollskanalen.

Han slog igenom i Lyn, såldes till Hoffenheim där han gjorde succé och gick sedan vidare till Schalke 04. Efter fem mål och fem assist på 51 matcher för den tyska storklubben lämnade Chinedu Obasi Schalke under sommaren 2015. Sedan dess har 30-åringen, som gjort 26 landskamper för Nigeria, varit klubblös.

I nästan två veckor har Obasi tränat med AIK, där han har sin kompis Dickson Etuhu. Det var just Etuhu som ordnade så att yttermittfältaren/anfallaren började träna med det svartgula laget.

När Fotbollskanalen träffar Obasi efter fredagens träning på Karlberg berättar han att han gärna kan tänka sig en framtid i AIK.

- Jag vet inte mycket. Jag är här för att träna och hålla mig i form. Men jag är öppen, och allt kan hända. Jag vet inte… Det är väldigt bra folk här och en bra miljö. Först och främst kom jag för att hälsa på Dickson (Etuhu), och så slutade det med att jag stannade och tränar. Jag har njutit av varje ögonblick, och om det löser sig så jag stannar vore det ett nöje för mig, säger Obasi.

Har det varit några kontraktsdiskussioner än?
- Det har varit lite i den stilen. Jag kommer inte förneka intresset.

Från dig eller från AIK?
- Från båda sidor. Jag tycker att det är en bra möjlighet för mig att komma tillbaka och spela fotboll igen. Vi får fundera ut något tillsammans.

Obasi berömmer också AIK som lag. Han tycker att de svartgula håller en bra nivå.

- Det är ett jättebra lag. Och min första erfarenhet med fansen… Jag älskar stämningen, det är en fantastisk anda här, en fantastisk miljö, fansen är fantastiska och jag har sett arenan. Det är en arena jag skulle vilja kliva ut på. Det är ett nytt kapitel i min karriär och mitt liv, och jag ser fram emot någonting… Jag hoppas att det löser sig. 

Vad har Dickson sagt om AIK?
- Han älskar att vara här. Han övertygade mig att komma hit för att träna, och så kom jag. Jag såg matchen mot Malmö, och det var en intressant match. När jag såg matchen började jag fantisera ihop bilder i huvudet… Det är en fantastisk stämning. Jag har spelat i större ligor, men som jag sa är det här ett nytt kapitel, en ny utmaning och en ny dimension av min karriär att kunna visa upp mig igen. Det är en fantastisk chans för mig att hitta tillbaka till där jag vill vara. 

Så du ser dig själv göra mål i AIK-tröjan, i ditt huvud?
- Det är drömmen för alla anfallare. Jag tror att jag kommer ha en väldigt vacker upplevelse med fansen. När du kollar på en match och ser fansen börjar du fantisera om saker. Jag håller tummarna. Att komma hit var en ögonöppnare för mig. Jag förväntade mig inte att klubben skulle vara så stor eller att fansen skulle vara så högljudda. Det är något jag verkligen, verkligen ser fram emot, att få fansen att le. 

Obasi säger sig inte veta när en eventuell övergång kan bli klar.

- Det är bossarnas val. Jag behöver inte gå till dem, för jag tränar på och håller mina val öppna. Men jag tror att de jobbar fram något, så förhoppningsvis kommer det nyheter snart. Jag hoppas att allt löser sig och att vi tar det därifrån. 

Den förre Bundesliga-spelaren har inte bara fastnat för AIK som klubb, utan också förälskat sig i staden Stockholm.

- Jag älskar staden! Det första jag tänkte när jag kom ut från flygplatsen var: ”Wow, det är verkligen vackert här”. I staden är det en väldig blandning av olika kulturer och människor.

Obasi fortsätter:

- Det är en väldigt öppen stad. Folk är öppna med vilka de är, och folk accepterar varandra och blandar sig med varandra. Det är det världen behöver, och det här är ett fantastiskt ställe att vara på. Jag älskar det!

Du har ju varit klubblös sedan du lämnade Schalke förra sommaren. Hur är formen?
- Den är inte dålig, även om jag inte har spelat någon match sedan jag lämnade Schalke. Jag måste bara få min matchform tillbaka, det är normalt när du inte spelat på ett tag. Innan mitt kontrakt gick ut opererade jag mig, vilken jag just återhämtat mig från. Så det är normalt, det är bara fitnessbiten jag måste fixa till lite, annars är jag ”good to go”, avslutar den rutinerade nigerianen.

Publicerad 2016-07-29 kl 19:00
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER