Obolo bakom historiska dubbeln

Det kan ha varit hans sista match i AIK-tröjan. I så fall var avskedspresenten till klubben rätt okej.
Ett mål och en framspelning från Iván Óbolo innebar att AIK tog även cupguldet via 2-0 mot IFK Göteborg.

Iván Óbolo har varit omgärdad av flyttrykten nästan lika länge som han spelat för AIK i allsvenskan. Kontraktet går ut till sommaren och anfallaren vill gärna prova på en större liga. En hel del talar därför för att 28-åringen lämnar Sverige redan under transferfönstret i januari.
Bättre slut kan man i så fall knappast tänka sig.

Óbolo presenterade sig tidigt i matchen med en hyfsad nick. Men det dröjde till den 72:a minuten innan målet kom, efter en låg, stenhård frispark från mittbacken Jos Hooiveld.
Kim Christensen i IFK Göteborgs-målet tvingades släppa retur och motade bollen rakt i famnen på Iván Óbolo, som enkelt rullade in bollen.

I slutsekunderna passade Óbolo osjälviskt till Antonio Flavio, som satte slutresultatet 2-0.

Óbolo ledde därmed AIK till den andra titeln på mindre än en vecka, efter 2-1-segern på Ullevi i söndags som innebar allsvenskt guld. Dessutom på hemmaplan på Råsunda, inför 24 365 åskådare.

Det märktes att AIK gick in i cupfinalen med rejält självförtroende i ryggen. SM-segraren satte från start högt tryck på IFK Göteborg och dominerade matchen, framför allt i den första halvleken.

IFK Göteborg, som i veckan kämpat mot både sjukdomar och skador, verkade inte riktigt ha smält förlusten i söndags och var steget efter.
Frustrationen var tydlig. Och AIK-glädjen likaså.