POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Obolos AIK-comeback styrs av Banguras?

Ivan Obolos framtid i AIK styrs av Sierra Leone-duon Mohamed och Teteh Bangura. En eventuell försäljning av Sierra Leone-duon kan finansiera en Obolo-comeback på Råsunda.

- Så enkelt är det ju inte. Det är att förenkla. Visst följer vi Ivans situation noga men i nuläget är det inte ekonomiskt realistiskt för oss att köpa loss honom, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till FotbollDirekt,se.

Ivan Obolo är alltså i nuläget en för stor affär för AIK som sedan en tid tillbaka har fått klart för sig vad det skulle kosta att köpa ut honom från kontraktet med argentinska Arsenal som gäller fram till 2013.

Men ett glädjebesked till oroliga AIK-fans i dagar av ändlösa rykten kring Mohamed och Teteh Bangura -  enligt vad FotbollDirekt erfar så är Obolo det givna alternativet och plan A om någon i Bangura-duon försvinner i kommande transferfönster i augusti.

- Jag kommenterar det inte. Jag vill inte bidra till spekulationer på något vis som riskerar att störa eventuella processer överhuvudtaget - och det gäller inte bara kring Ivan, utan överhuvudtaget, betonar Jens Andersson.

Men att AIK fått ett pris i från argentinska klubben Arsenal står klart. En argentinsk källa med god insyn hävdar att det handlar om 10-12 miljoner kronor.
Om AIK tidigare varit osäkra på vad som krävs för att få hem den störste guldmakaren från för två år sedan - så vet Jens Andersson och kompani det nu.

- Jag kommenterar inget pris - men, ja,, vi har en bra uppfattning om vad han kommer att kosta och utifrån det är han i nuläget inte aktuell. Vi kommer aldrig att riskera ekonomin för en enstaka spelare.

Men kontakten med Ivan - hur ser den ut?

- Vi har självklart kontakt med honom, även om det nu var en tid sedan jag pratade med honom senast...

- Men personligen är det klart att jag hela tiden följer hans situation i Argentina.

Publicerad 2011-07-05 kl 13:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå