Obolos nick fullbordade AIK:s vändning: "Såg inte målvakten"

Ivan Obolos sena 2-1-mål mot Brommapojkarna på Råsunda i lördagens match innebar att AIK förlängde två sviter.
Laget har nu sju raka allsvenska matcher utan förlust - och tolv raka segrar mot BP.

AIK kom till Stockholmsderbyt med gott självförtroende. Ingen förlust sedan 25 maj och tillgång till seriens tätaste försvar (0,67 baklängesmål/match). Dessutom är laget något av en skräckmotståndare för BP. Inför lördagens möte hade AIK full utdelning: elva raka segrar.

Efter en virrig inledning tog AIK över alldeles och det blev allt motigare för BP att ens få tag i bollen. Samtidigt hade AIK minst lika trögt att skapa chanser.

Fjärde gången gillt I halvtid måste spelarna ha ätit uppiggande, för det blev full fart - inledningsvis mest mot AIK-målet. Inom loppet av fyra minuter hade BP tre lägen att ta ledningen.

Först på fjärde försöket, i 53:e minuten, kom målet när bortalagets Philip Haglund nickade in 1-0 på ett precist inlägg från Pablo Pinones-Arce.

Minuten därpå jublade AIK-fansen. Förgäves. Bojan Djordjics frispark smet utanför och studsade i nätet på baksidan av målet. Strax därefter lobbade han i ribban.
I jakten på kvittering spelade AIK med tre anfallare, något som gav resultat när BP:s mittback Mikkel Jensen tog bollen med handen i straffområdet i 66:e minuten. På den efterföljande straffen gjorde Markus Jonsson som han brukar från elva meter - mål.

Minuterna gick och den obrutna segersviten var på väg att spricka när AIK:s Ivan Obolo hann före BP:s spelare och nickade in Dulee Johnsons inlägg två minuter från slutet.

-Det var skönt att se bollen gå i mål, jag var så koncentrerad på bollen att jag inte såg målvakten, säger Obolo om målet som innebär att AIK åtminstone tillfälligt är tvåa i tabellen.

Tappade ledningar -Bittert, bittert. Det är så jäkla segt att släppa in ett avgörande mål så sent, speciellt när vi har spelat riktigt bra och haft chanser att avgöra, säger BP:s målvakt Kristoffer Nordfeldt.

Tappade ledningar har blivit något av nykomlingarna BP:s specialitet. Två gånger om har det hänt mot AIK och två gånger mot Kalmar FF.

-Återigen faller vi igenom i slutet mot AIK. Det känns som att vi inte är färdiga än att hålla i matchen till slutsignalen, säger BP:s tränare Kim Bergstrand.