POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Oenighet kring till Trelleborgs skadekris

Lagets ordförande och medicinska team oeninga om knäskadorna.
”Vi inte kommer att komma någonstans”, säger läkaren Malmgren till Trelleborg Allehanda.

Då skånelaget dras med ett flertal knäskador gick lagets ordförande Per-Anders Abrahamsson ut och konstaterade att skadorna berodde på konstgräsunderlaget vid tränigsanläggningen. Trelleborgs läkare Peter Malmgren tillsatte då en analysgrupp bestående av han själv och sjukgymnasten Peter Andersson för en utredning.
Analysgruppens slutsats fann då inga som helst samband mellan konstgräset och knäskadorna som råder i truppen.
- Nej vi har ingen koppling till detta, absolut inte, säger Peter Malmgren.

Malmgren har istället en annan teori om vad det kan röra sig om.
- Kanske har vi slarvat i uppbyggnaden eller så beror det på att vi får till oss lite halvskadade spelare som inte har kommit med riktigt i andra lag och inte riktigt är färdiga för allsvenskt spel.

Ordförande Abrahamsson är trots utredningen skeptiskt till den nya förklaringen och står fast vid att det är underlaget som är orsaken.
- Jag vågar säga att med de kunskaper jag besitter och med hjälp av andra ortopeder så är det ett säkert uttalande, säger han till Trelleborgs Allehanda.

Någon slutgiltig förklaring kommer med största sannolikhet inte att fastställlas utan Trelleborg får istället gilla läget och hoppas på att resterande spelare håller sig friska.
- Nej vi har inte kommit fram till varför vi får så många knäskador och vi kommer inte vidare. Vi försöker ändra lite och lägga in mer förebyggande träning. Vi ska lägga in koordination och kontroll i knä mer.

Emil Ronneman

Publicerad 2009-05-23 kl 11:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå