Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: AIK värvar back från holländsk klubb

Eredivisie

AIK har kopplats ihop med Karol Mets.
Nu presenterar Stockholmsklubben backen. 
- Jag är oerhört glad över möjligheten att komma till AIK och Stockholm, säger Mets. 

Foto: Bildbyrån.

AIK:s sportchef Björn Wesström berättade, efter försäljningen av Robin Jansson till Orlando, att AIK vill ersätta Jansson med en ny spelare utifrån. Expressen har tidigare rapporterat att AIK visat intresse för estniske NAC Breda-försvararen Karol Mets, 25, men att det även fanns andra spår i jakten. 

Mets rapporterades därefter ha lämnat in en begäran om att få flytta från klubben och i fredags rapporterade den holländska sajten nacbreda1912 om att han blivit hemskickad från ett träningspass på grund av dålig inställning.

Efter en tids turbulens för estländaren, så meddelar AIK nu att klubbarna är överens och backen ansluter till föreningen för ett kontrakt över 2021. 

ANNONS

- Karol har de egenskaper som vi har sökt efter för att  befästa och utveckla AIK:s spelsätt. Hans personlighet ställer höga krav på både honom själv samt sin omgivning och han har under rekryteringsprocessen med all önskvärd tydlighet visat att han verkligen vill till AIK. Vi är glada över att nu ha honom hos oss och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för en fortsatt framgång för klubben, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i en kommentar på föreningens hemsida. 

Mets uttrycker också glädje över övergången. 

Jag är oerhört glad över möjligheten att komma till AIK och Stockholm. Jag ser verkligen fram emot att träffa mina nya lagkamrater, staben samt AIK-supportrarna och få möjligheten att visa mina kvaliteter på fotbollsplanen, säger han. 

Karol Mets lämnade sommaren 2017 Viking för spel i NAC Breda och blev den här säsongen noterad för 15 matcher i Eredivisie. 25-åringen gjorde under 2013 debut för Estlands A-landslag och har hittills 52 A-kamper på meritlistan. 

ANNONS
Publicerad 2019-03-14 kl 14:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto