Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: AIK värvar kenyansk landslagsman - skriver flerårskontrakt

Allsvenskan

AIK värvar.
Klubben har knutit till sig den kenyanske landslagsmannen Erick Otieno.
- Det känns bra att nu ha skrivit på ett avtal, säger han i en kommentar.

Foto: Bildbyrån

AIK har nu gjort sin första värvning för kommande säsong. Klubben meddelar på sin hemsida att man knyter sig den kenyanske landslagsmannen Erick Otieno från Vasalund. Kontrakt är skrivet till den 31 december 2024. 

- AIK är ett stort lag och det känns bra att nu ha skrivit på ett avtal. Jag har sett de flesta hemmamatcherna på Friends Arena under min tid i Sverige och min målsättning är att spela många matcher för AIK och vinna titlar med klubben, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Björn Wesström, sportchef i AIK, ser positivt på tillskottet.

- För att utveckla vårt spel behöver vi naturliga yttrar. Erick kan spela i alla positioner till vänster oavsett spelsystem vilket gör att vi ökar konkurrensen och ger oss en större flexibilitet i vårt sätt att spela. Erick är idag ordinarie A-landslagsman i en nation på stark frammarsch, vilket är intressant ur ett marknadsvärdesperspektiv och vi ser mycket fram emot att arbeta med Ericks utveckling framöver.

ANNONS

Otieno, 23, gjorde under den gångna säsongen 19 framträdanden för Vasalund i division 1. I somras var han med i Kenyas landslag under Afrikanska mästerskapen. Tidigare i sin karriär har han representerat georgiska FK Kolcheti-1913 Poti, albanska KS Kastrioti och kenyanska Gor Mahia.

Publicerad 2019-12-04 kl 15:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto