Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Aubynn tar över Örgryte

Superettan

Jeffrey Aubynn lämnar sin roll som assistent i MFF.
Nu tar den allsvenske profilen över som chefstränare i Örgryte. 
- Det känns väldigt roligt att vara tillbaka på Öis-gården, säger Aubynn i ett pressutskick. 

45:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela Henrik Rydströms första MFF-pressträff i spelaren ovan.

Tidigare allsvenske spelaren Jeffrey Aubynn, 45, har under senaste åren varit assisterande tränare i Malmö FF:s A-lag, men går nu vidare i sin tränarkarriär.

Under tisdagen meddelar Örgryte IS att Aubynn tar över som chefstränare i den klassiska klubben med ett kontrakt som sträcker sig fram till 2025. 

- Det känns väldigt roligt att vara tillbaka på Öis-gården, det känns väldigt inspirerande och jag ser verkligen fram emot att få börja den här resan med Öis. Att det var just Öis som hörde av sig var en stor anledning till att jag valde att hoppa på. Min ambition är att vi ska klättra och tillslut ta oss till där jag vill att Öis ska vara, det vill säga på den övre hyllan i svensk fotboll, säger Aubynn i ett pressmeddelande. 

ANNONS

Öis tf klubbchef Andreas Karlsson:

- Vi är mycket glada att kunna presentra Jeffrey som ny huvudtränare för vårt herrlag. Han har länge varit ett namn som varit intressant för oss då vi anser att han passar väldigt väl in i sättet Öis vill spela sin fotboll. I Jeffrey får vi en tränare som är erkänt duktig på att jobba med unga spelare men också vill bedriva en anfallsinriktad fotboll som rimmar väl med Lirarnas Lag, säger han i pressmeddelandet. 

MFF:s sportdirektör Daniel Andersson delger även sina tankar om avskedet.

Det är dubbla känslor. Han har varit väldigt nyttig för oss under många år. Han gjorde ett bra jobb i vår ungdomsverksamhet och har de senaste åren varit en väldigt god kraft i vårt A-lag och bidragit till framgångarna vi haft, säger han på MFF:s hemsida och fortsätter:

ANNONS

Vi kommer att sakna honom. Samtidigt blir man glad av att se att man kan göra den resan som tränare i MFF. Han ville gärna ta sig an den här utmaningen och vi önskar honom lycka till framöver.

Aubynn ersätter därmed Brynjar Gunnarsson, som lämnade Öis tidigare i dag. Gunnarsson, som anslöt i somras, hade i grunden kontrakt med Göteborgsklubben över 2023, men parterna valde alltså att gå skilda vägar i förtid. 

- Vi vill rikta ett stort tack till Brynjar för sättet han tog sig an uppdraget i somras och hur han jobbat tillsammans med resten av staben kring herrlaget under den andra halvan av säsongen. När vi nu går skilda vägar vill jag rikta ett stort tack till honom för hans jobb och även önska honom lycka till med framtida uppdrag, säger Öis tf klubbchef Andreas Karlsson i en kommentar på föreningens hemsida. 

ANNONS

Brynjar Gunnarsson:

- Örgryte kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag är stolt över att ha bidragit till föreningen i kampen på planen, först som spelare och nu som tränare. Efter nästan ett halvår som tränare för Öis vill jag tacka för en fantastisk tid med mina assisterande, spelare, personal på Öis-gården och supportrar. Vårt uppdrag var utmanande men också roligt. När situationen är svår, många skador och försäljning av den främsta målskytten är det ett privilegium att få coacha en grupp som denna, en grupp som har unik karaktär, talang och ett bra lagarbete. Med en gemensam insats lyckades vi med uppdraget att hålla Öis kvar i elitfotbollen. 

Jeffrey Aubynn, som tillhört flera allsvenska klubbar som spelare, representerade Örgryte mellan 2001 och 2003. Totalt sett gjorde han 53 matcher med klubben. 

ANNONS

Öis slutade i år på 13:e-plats i superettan och kvalade sig kvar i serien. 

Fakta

Hela Aubynns hälsning på MFF:s hemsida

"Efter 12 år som spelare och tränare är det nu dags att ta nya kliv. Jag är formad i denna fantastiska klubb, med kompetens i varenda vrå, först som spelare och sen som tränare.

Jag har sagt det många gånger innan, den mentalitet som finns i Malmö FF är något jag starkt kände igen mig i, sedan första dagen jag kom till klubben 2008.

Det var otroligt känslomässigt att lämna klubben första gången, som spelare efter 4 år. SM-guldet 2010 är än idag ett starkt minne. Under mina år som spelare utvecklades många fina och genuina relationer med många personer i klubben. Och ni som känner mig vet, att jag värdesätter genuinitet.

Då förstår ni hur jag nu, efter 8 år som tränare, känner inför att lämna klubben. Det är känslomässigt tufft.

Men samtidigt finns det en stark drivkraft i mig som känner att det är dags att bli den bästa versionen av mig som tränare, och då måste jag ut och stå på egna ben.

Tack alla kollegor som jag fått möjlighet att jobba ihop med, först i akademin och sedan i A-laget.

Men störst tack till alla fantastiska, ambitiösa och skickliga spelare som jag fått möjligheten att jobba med under dessa 8 åren.

Jag önskar klubben, spelare, ledare och supportrar ett stort lycka till framåt.

Vi säger inte hej då utan på återseende!"

Publicerad 2022-12-07 kl 14:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto