Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Berget presenterad - återvänder till Malmö FF

Allsvenskan

Jo Inge Berget tog SM-guld med MFF 2016 och 2017.
Nu gör den norske anfallaren comeback i Skåneklubben.
- Jag kommer tillbaka föra att vinna ännu mer, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

0:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses berget vackra mål mot Häcken från säsongen 2017.

Tidigare Malmö FF-anfallaren Jo Inge Berget lämnade efter säsongen 2017 MFF för spel med New York City i MLS. Sejouren i USA blev dock bara ett år lång, då norrmanen i vinter bröt med MLS-klubben och därefter kopplades ihop med en comeback i Malmö FF, men även med flera olika klubbar i hemlandet Norge. 

Nu står det klart att det blir en återkomst till Skåneklubben. Malmö FF meddelade i dag att Berget återvänder till föreningen. Kontraktet sträcker sig till och med 2022.

- Jag ville tillbaka till europeisk fotboll och komma närmare hem. Både jag och min flickvän trivdes riktigt bra i Malmö. Det var hit vi helst ville komma tillbaka till och när det löste sig blev vi väldigt nöjda. Jag hade tre fantastiska år här och det var ett enkelt beslut att skriva på, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

- Jag har saknat mina vänner, supportrarna och staden. Det var ett spännande år i New York men jag längtar efter att kämpa om titlar, spela i Europa och allt det där som Malmö står för. Jag kommer tillbaka för att vinna ännu mer.

Jo Inge Berget tillhörde mellan 2015 och 2017 MFF och var med och vann två SM-guld under sin tid i den allsvenska föreningen. 2017 vann den löpstarka norrmannen den interna skytteligan med sina tio fullträffar.

- Under de tre åren han var här senast hade han enormt stor betydelse för oss. Vi tror att hans kvaliteter på plan och ledaregenskaper kommer att hjälpa oss väldigt mycket, både kortsiktigt och långsiktigt, säger sportchefen Daniel Andersson.

Publicerad 2019-03-07 kl 10:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto