Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Officiellt: Björn Paulsen lämnar Bajen för tyska andraligan

Foto: Bildbyrån

Björn Paulsen lämnar Hammarby för spel i tyska Ingolstadt FC i 2. Bundesliga.
Det skriver klubben på sin hemsida under tisdagen.
- Vi hade gärna behållit Björn, men ibland måste man låta det kortsiktiga och vad hjärtat säger stå tillbaka, säger sportchefen Jesper Jansson i en kommentar.

Fotbollskanalen skrev under måndagen om att Hammarbys danske back Björn Paulsen inte fanns med när klubben gjorde sin första träning för året. Tränaren Stefan Billborn var då inne på att stjärnan var på väg bort.

- Jag tror det är stor risk att han säljs. Jag har hört att det handlar om två-tre klubbar som varit intresserade. I slutändan, om det blir så, är det bara att säga grattis. Han har ett år kvar och samtidigt är det ofta så att om spelarna vill i väg så kan du inte göra så mycket, sa Billborn.

Det skulle inte dröja länge förrän Paulsens framtid klarnade. Den tyska klubben Ingolstadt presenterade under eftermiddagen dansken på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2021.

- Efter två väldigt bra år år i Sverige så känner jag att det är rätt tid för det här steget. Vi har en stor uppgift framför oss som vi vill klara av. Jag är redo och ivrig över att få göra min del, säger Paulsen till Ingolstadts hemsida.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson kommenterar försäljningen så här:

- Under sina två år hos oss har Björn gjort stor nytta för Hammarby och blivit en stor profil som många hammarbyare har tagit till sina hjärtan. Vi hade gärna behållit Björn, men ibland måste man låta det kortsiktiga och vad hjärtat säger stå tillbaka, och agera utifrån vad som är bäst strategiskt och långsiktigt för klubben. Vi känner oss trygga med vår mittbacksbesättning, och i den här transfern tar vi hänsyn till Björns kontraktssituation och förstås det ekonomiska, samt hans egen vilja.

Det är för tillfället uppehåll i 2. Bundesliga och Ingolstadt är på träningsläger i Alicante. Laget ligger på jumboplats inför omstarten i slutet på januari.

Publicerad 2019-01-07 kl 15:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons