Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Björnström lämnar Sirius - flyttar till Ryssland

Allsvenskan

Axel Björnström lämnar Sirius för Arsenal Tula. 
25-åringen har nu gjort sin sista match med Uppsala-laget. 
- Jag ser fram emot att följa Sirius framöver och hoppas och tror att vi slipper vänta på 2027 innan Sirius är i Europaspel, säger backen. 

Foto: Bildbyrån

Sirius-backen Axel Björnström, 25, gjorde i fjol stor succé i allsvenskan och blev noterad för fem mål och sju assist i seriespelet. Efter tre och ett halvt år i Uppsala-klubben väljer han nu att gå vidare i sin karriär till den ryska klubben Arsenal Tula. 

Björnström har skrivit på ett kontrakt över två år med den ryska klubben, som i fjol slutade på 14:e-plats i den ryska högstaligan. 

- Tack för alla fina år Siriusvänner! Ert stöd på match, träning och var ni än har varit har betytt jättemycket. Ni supportrar tillsammans med alla fina människor som jobbar i klubben har gjort att Sirius är en klubb man verkligen trivs i. Jag ser fram emot att följa Sirius framöver och hoppas och tror att vi slipper vänta på 2027 innan Sirius är i Europaspel, säger han i en kommentar på Sirius hemsida. 

ANNONS

Sirius-sportchefen Ola Andersson:

Acke kom hit från Vasalund i division ett, han har spelat tre och ett halvt år av totalt fyra på sitt avtal, vi tackar honom för utmärkta prestationer hos oss. Vi önskar Acke lycka till i sin nya klubb och välkomnar honom hem till Studan igen när den tiden kommer.

Björnström blev i år noterad för nio framträdanden i allsvenskan. Han kom till Sirius från Vasalund inför säsongen 2018. 

Publicerad 2021-07-06 kl 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto