Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
28v

Officiellt: Dalkurd-tränaren får gå efter tunga starten: "Lämnar med stor sorg"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Dalkurds förlust mot Elfsborg i spelaren.

Dalkurd har fått en tung start på sin första sejour i allsvenskan.
Nu står det klart att tränare Azrudin Valentic lämnar sitt uppdrag.
"Arbetet med ny huvudtränare för Dalkurd FF har påbörjats och skall intensifieras", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Dalkurd gör sin historiska första säsong i allsvenskan, men har fått en tung start och har bara plockat fyra poäng på de tio första omgångarna. Så sent som i går föll man tungt med 1-4 hemma mot Elfsborg.

Expressen skrev tidigare i dag att Azrudin Valentic avgår från tränarposten i klubben till följd av de tunga resultaten, och senare under fredagen bekräftar Dalkurd i ett pressmeddelande att Valentic lämnar. Även assisterande tränare Amir Azrafshan lämnar.

"Inledningen av årets allsvenska säsong har inte överensstämt med Dalkurd FF:s förväntningar och krav på verksamheten. Med anledning av detta har Dalkurd FF beslutat att en förändring är nödvändig", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Klubben meddelar att man letar efter en efterträdare, men att sportchef Adil Kizil tar över tills vidare och leder laget i nästa match mot Malmö FF på söndag, den sista innan VM-uppehållet.

- Vi är i en tuff situation, vi har inte fått poängen med oss och hamnat i en negativ trend, en trend vi nu ska vända så snabbt som möjligt. Vi har en match framför oss innan uppehållet där det gäller att få positiva signaler med oss in i vilan. Därefter blir det hårt arbete under uppehållet för att stå starkt rustade inför omstarten, säger Adil Kizil.

Valentic tillträdde som tränare i december. Förra säsongen var Valentic assisterande tränare till Olof Mellberg i det Brommapojkarna som precis som Dalkurd tog klivet upp till allsvenskan.

- Det är med sorg som jag lämnar klubben men jag är även otroligt glad och stolt över att fått jobba med dessa fantastiska spelare samt alla runtom klubben. Tyvärr så har inte våra prestationer på planen återspeglat resultaten och därför är jag och klubben överens om att gå skilda vägar. Det finns inga tvivel hos mig om att Dalkurd kommer att spela i Allsvenskan 2019. Tack till alla men ett extra stort tack till alla fans för deras stöd på våra matcher, säger Azrudin Valentic.

Allsvenskan

Dalkurds tabelläge

# Lag S V O F +/− P
13 IK Sirius 30 8 6 16 -24 30
14 IF Brommapojkarna Nedflyttning-kval 30 8 2 20 -39 26
15 Dalkurd FF Nedflyttning 30 6 6 18 -27 24
16 Trelleborg Nedflyttning 30 3 6 21 -40 15
Publicerad 2018-05-25 kl 11:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons