Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Dif-talang på lån till Dalkurd - kan spela för båda klubbarna 2019

Allsvenskan

Besard Sabovic lånas i år ut till Dalkurd.
Men mittfältaren kan även spela för Djurgården 2019.
- Vi har dubbla papper så att vi har möjlighet att ta tillbaka honom om vi behöver det, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Foto: Bildbyrån.

Djurgården-mittfältaren Besard Sabovic, 21, kom under förra sommaren tillbaka efter korsbandsskada, men fick endast två inhopp i allsvenskan 2018. I dag blev det i stället klart att talangen under kommande säsong lånas ut till Dalkurd för spel i superettan, men även med möjlighet att spela för Djurgården vid behov i allsvenskan.

- Besard kommer att spela för Dalkurd men vi har dubbla papper så att vi har möjlighet att ta tillbaka honom om vi behöver det. Han behöver få speltid och vi har en tuff konkurrenssituation just nu så då blir det här ett bra upplägg. Vi tänker långsiktigt där Besard en viktig spelare för oss och vi vill se honom fortsätta utvecklas i Djurgården, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson i en kommentar på föreningens hemsida.

ANNONS

Sabovic berättar själv att han är glad över utlåningen. 

- Det känns väldigt bra att vara här. Det är skönt ibland att byta miljö för att få en nytändning. Jag har haft lite kompisar som har spelat här, som Kebba (Ceesay), Heradi (Rashidi) och Joseph (Ceesay) som är här nu. Så jag har alltid haft koll på Dalkurd. Jag tycker det är imponerande vilken resa man har gjort och jämfört med många andra klubbar så har man kommit väldigt långt, säger han i en kommentar på Dalkurds hemsida. 

Dalkurds sportchef Adil Kizil är också nöjd med låneavtalet. 

- Vi har följt Besard hela försäsongen och haft ett intresse att ha honom hos oss. Vi fick ett tillfälle att ta in honom nu så vi är väldigt glada över att ha fått det klart. Besard är en mittfältare som är bra åt båda hållen, det vill säga han är bra i speluppbyggnaden och bra med bollen. Men han är också en väldigt mogen spelare för sin ålder och jobbar hårt. Så det ska bli riktigt roligt att få se honom hos oss. Sedan skulle vi också vilja tacka Djurgården för ett väldigt gott samarbete, säger han. 

ANNONS

Dalkurd inleder på söndag superettan med spel mot Öster i Växjö. 

Publicerad 2019-03-29 kl 15:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto