POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
42v

Officiellt: Elfsborg presenterar Deniz Hümmet

Foto: Bildbyrån.

Elfsborg förstärkte i dag föreningens anfallsstall.
Deniz Hümmet ansluter från Trelleborg till Boråsklubben. 
- IF Elfsborg är en klubb som står för fin fotboll och har för mig alltid varit en utmanare till det allsvenska guldet, säger han. 

Elfsborg förstärkte i förra veckan föreningens offensiv med att låna in Pawel Cibicki från Leeds och i dag gjorde föreningen klart med nästa nyförvärv. Deniz Hümmet, 22, ansluter från Trelleborg, som i fjol ramlade ner i superettan, för spel med Elfsborg i allsvenskan.

Anfallaren blev i dag presenterad under en presskonferens i Borås och föreningen lät meddela att parterna är överens om ett kontrakt över fyra år. 

- Det känns jättebra, jag vill bara ansluta så fort som möjligt, lära känna alla grabbar och komma själv igång med träningen. IF Elfsborg är en klubb som står för fin fotboll och har för mig alltid varit en utmanare till det allsvenska guldet. En fin och proffsig förening som jag mött många gånger, framför allt i ungdomslagen, säger Hümmet i en kommentar på föreningens hemsida. 

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin om nyförvärvet:

- Hümmet är en spelare med mycket potential och har en stark drivkraft att nå långt med IF Elfsborg och sin fotboll. Han är en kombinativ spelare som är bra på att ta sig in i boxen samt sätta lagkamrater i bra lägen. Han kan spela på flera olika positioner och bidra till att stärka laget, säger han. 

Trelleborg tackade också av Hümmet via föreningens hemsida. 

- Vi önskar Deniz varmt lycka till i Elfsborg. I och med att Deniz lämnar kommer vi i Trelleborgs FF se oss om efter en ny forward, säger TFF:s manager Peter Swärdh i en kommentar på föreningens hemsida. 

Hümmet blev i fjol noterad för fem mål och en assist på 28 framträdanden i allsvenskan. Anfallaren har även meriter från spel i Turkiets U21-landslag. 

Mer inom kort. 

Publicerad 2019-01-17 kl 17:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå