Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Elfvendal lämnar Norrköping - uppges aktuell för Parma

Allsvenskan

Maths Elfvendal uppges vara aktuell för en roll i Parma.
Nu bekräftar IFK Norrköping att målvaktstränaren lämnar klubben. 

Foto: Bildbyrån

Svenska landslagets och IFK Norrköpings målvaktstränare Maths Elfvendal är, enligt Norrköpings Tidningar, aktuell för ett uppdrag i Serie B-klubben Parma. Under lördagen meddelade chefstränaren Rikard Norling, till NT, att Elfvendal sagt upp sig. 

Nu går även IFK Norrköping ut med att Elfvendal lämnar för "nya utmaningar", men utan att gå ut med vart tränaren kommer att ta vägen härnäst.

- Jag vill först och främst tacka klubben, supportrarna och staden för den här tiden. Jag tar med mycket, både stort och litet. Sex och ett halvt år och över 200 matcher med många kompetenta ledare och spelare har utvecklat mig som tränare. Än viktigare är att jag också träffat människor och vänner som utvecklat mig som människa, säger tränaren i en kommentar på föreningens hemsida och fortsätter:

ANNONS

- Jag tar också med mig glädjen i ögonen på folk i staden efter en vinst. Jag visste inte riktigt vad som väntade när jag skrev på i slutet av 2014, men det slog alla mina förväntningar. Stödet runt om i Europa och utvecklingen av Curva Nordahl har varit enastående och förgyllt mitt liv. Jag är stolt över supportrarna som drivs av kärlek till klubben och står upp mot hatramsor och buande. 

Norrköpings tillförordnade sportchef Patrik Jönsson:

Vi tackar Maths för ett gediget arbete för IFK Norrköping. Maths professionalism har bidragit till att IFK har utvecklats till att bli Sverigeledande med sitt sätt att arbeta med utbildning av målvakter. Vi önskar honom ett stort lycka till framöver med sina nya utmaningar både på och utanför planen.

Chefstränaren Rikard Norling:

- Det har varit en ynnest att jobba med Maths. Han har satt en standard som vi ska göra allt för att försöka bibehålla.

ANNONS

Elfvendal har agerat i IFK Norrköping sedan 2014. 

Publicerad 2021-06-20 kl 11:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto