Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Eman Markovic lämnar IFK Norrköping för IFK Göteborg

Allsvenskan

Eman Markovic lämnar IFK Norrköping efter sex månader.
Norrmannen är klar för IFK Göteborg, bekräftar Blåvitt.
- Vi spetsar till konkurrensen ytterligare, säger klubbdirektör Håkan Mild till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Det var under måndagen som Expressen och NT rapporterade om att IFK Göteborg ville värva IFK Norrköpings forward Eman Markovic, 23, som anslöt till Peking från norska IK Start i vintras.

Markovic har inte fått den starten på karriären i Sverige han önskat och har bara noterats för ett mål på 15 framträdanden för Norrköping. I sommar har klubben samtidigt värvat Arnor Sigurdsson, Andri Gudjohnsen och Laorent Shabani, vilket inte stärkt Markovics chanser till speltid.

Nu står det klart att han lämnar klubben efter bara sex månader. Under tisdagskvällen bekräftar IFK Göteborg att man värvat Markovic, som skrivit på ett kontrakt till och med 2025. 

ANNONS

- Vi ser honom som en spelare som kan spela både på en kant och central offensiv position. Eman har ett bra driv och vill ta sig framåt, säger chefstränare Mikael Stahre till klubbens hemsida.

Klubbdirektör Håkan Mild fortsätter:

- Vi bygger en trupp både för nuet och för framtiden, som både ska vara med och utmana i år och som ska kunna ta kliv framåt och uppåt de kommande säsongerna. Vi har redan en intressant mix av spelare och med Eman i laget blir det ännu mer intressant. Vi spetsar till konkurrensen ytterligare.

Markovic själv har fått en väldigt positiv bild av sin nya klubb.

- Jag har fått en väldigt positiv bild av vilken typ av fotboll Blåvitt vill spela och vad jag kan tillföra med mina egenskaper. Jag är en spelare som vill framåt, som tycker om att utmana min motståndare och skapa målchanser tillsammans med mina lagkamrater.

ANNONS

Under måndagskvällen rapporterade NT att Norrköping ville ha fyra miljoner kronor för att släppa Eman Markovic, den summa som klubben betalade Start för att ta honom till Sverige. Huruvida det är summan klubbarna kommit överens om framgår inte från deras uttalanden kring övergången.

Norrköpings tillförordnade sportchef Tony Martinsson bekräftar till Pekings hemsida att man släpper Markovic då norrmannen inte fått den sportsliga utvecklingen man hoppats på.

Eman kom till oss i vintras och har inte fått den sportsliga utveckling som vi hoppats på. Vi som förening har tillsammans med Eman kommit fram till att det bästa är att han kommer till en ny miljö. Vi vill tacka honom för hans tid i föreningen och önskar honom lycka till framöver.

Publicerad 2022-08-09 kl 20:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto