Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Förändringar i Djurgårdens organisation - Riddez blir akademichef

Allsvenskan

Christian Krigström Gentile blir ny verksamhetschef för Djurgårdens ungdomssida.
Samtidigt tar Joel Riddez över som ny akademichef.
- Två kompetenta ledare och det är roligt att båda har en så pass genuin Dif-bakgrund, säger vd Henrik Berggren i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån

Joel Riddez och Henrik Berggren.

Mats Jansson kommer att gå i pension det här året och därmed blir hans roll som ansvarig för ungdomsverksamheten ledig. Nu har Djurgårdens IF hittat en ersättare.

På måndagen meddelar Stockholmsklubben att Christian Krigström Gentile, tidigare akademichef för pojksidan, tar över rollen som verksamhetschef för ungdomssidan.

- Rollen som verksamhetschef är en spännande utmaning som ger möjlighet att få arbeta med helheten i Ungdom. Kollegorna på Ungdom är skickliga på sina områden och det ska bli kul att få vara en del av deras arbete i vardagen. Att driva en verksamhet för 2 300 barn och över 500 ledare är en stor apparat så det kommer finnas att göra, säger Christisan Krigström Gentile i pressmeddelandet.

ANNONS

Samtidigt står det klart att Joel Riddez tar över rollen som akademichef i stället för Krigström Gentile. Riddez har varit ansvarig för Blårändernas U21-lag samt agerat "transition coach", det vill säga hjälpa akademispelarna i övergångsfasen från ungdom- till seniorfotboll.

- Joel känns som helt rätt person att bli pojkakademichef. Han har erfarenhet och kompetens från alla områden av fotbollen, från Akademi som tränare och aktiv till seniortränare och sportchef. Han är uppskattad och omtyckt i tränargruppen och är dessutom oerhört mycket Djurgården, säger Christian Krigström Gentile.

Joel Riddez om sitt nya uppdrag:

- Vi kommer att se över hur vi organiserar oss och göra en överlämning kring mina tidigare roller. Vi har ju till exempel en sista U21-match innan sommaruppehållet som jag räknar med att driva, men framöver kommer det att krävas en ny resurs för att täcka det jag gjort. Den omställningen kommer ju att ta lite tid i anspråk, men när vi kör igång efter sommarledigheten så siktar jag på att arbeta fullt ut som akademichef och inget annat, säger han.

ANNONS

Djurgårdens vd Henrik Berggren:

- Även jag kommer självklart att sakna allas vår Matte Janssons dagliga närvaro på kansliet när han väl går i pension, men det här blir en väldigt bra lösning för oss. Christian och Joel är två kompetenta ledare och det är roligt att båda har en så pass genuin DIF-bakgrund. Jag är övertygad om att de kommer att bidra till att lyfta vår ungdoms- och akademiverksamhet ytterligare framöver.

Djurgården ligger för tillfälet på fjärde plats i en haltande allsvensk tabell.

Publicerad 2022-05-23 kl 15:11
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto