Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Gazimba blir ny huvudtränare i ÖSK

Allsvenskan

Axel Kjäll har blivit fotbollschef.
Vem som blir ny huvudtränare i Örebro? Vitor Gazimba, meddelar klubben under onsdagen.
- Han har en kort startsträcka i och med sin kännedom om klubben och spelarna, säger ÖSK:s fotbollschef Axel Kjäll i en kommentar. 

Foto: Bildbyrån

Portugisen Vitor Gazimba agerade som assisterande tränare i ÖSK 2020 och tillträder som ny huvudtränare efter Axel Kjäll. 

- Det här är ett viktigt steg i vår strategi att stärka den sportsliga ledningen för att ta kliv i riktning mot vår vision. Rekryteringen av Vitor är central för att öka klubbens konkurrenskraft i svensk elitfotboll, säger Carl Pauly, ordförande i ÖSK i en kommentar.

Han har tidigare varit huvudtränare för norska Kongsvinger innan han rekryterades av ÖSK 2020. Innan dess var han akademichef för Strömsgodset.

- Vi känner den skandinaviska tränarmarknaden väldigt väl. Vi har intervjuat ett flertal tränare och tagit detaljerade referenser. Vi har letat efter en tränare som bidrar med nya influenser, men som också har en gedigen kännedom om Allsvenskan. En utvecklingsorienterad och tydlig ledare som med handlingskraft och konkret matchcoachning driver laget mot resultat som är i linje med våra höga ambitioner. Vår slutsats är att Vitor står ut bland kandidaterna som den tränare som har kompetensen och egenskaperna för att realisera detta, säger ÖSK:s vd Simon Åström.

ANNONS

Fotbollschef Kjäll har varit med i rekryteringen som pågått under en längre tid och är nöjd med valet av Gazimba. 

- Han är en progressiv tränare som är välutbildad i den portugisiska skolan med influenser och taktiska idéer som kommer påverka vårt lag på ett tydligt sätt. Han har en kort startsträcka i och med sin kännedom om klubben och spelarna och besitter dessutom ett starkt självförtroende i sitt ledarskap med en självklar resultatinriktning som är nödvändig för framgång. Hans idéer hade en stor del i den utveckling laget hade under förra hösten då vi tog flest poäng i Allsvenskan, säger Kjäll. 

Gazimba har skrivit på ett avtal till och med säsongen 2023 och kommer att ta över huvudansvaret direkt efter EM-uppehållet. 

Publicerad 2021-06-02 kl 14:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto