Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Gif Sundsvall sparkar Åhnstrand

Allsvenskan

Gif Sundsvall är nästjumbo efter halva allsvenska säsongen. 
Nu agerar klubben och sparkar huvudtränare Henrik Åhnstrand. 
- Förhoppningsvis kan det här ge energi till laget i jakten på fortsatt allsvenskt spel 2023, säger han själv i pressmeddelandet. 

Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvall har haft en tuff vår som nykomling i allsvenskan. Efter halva serien spelad ligger laget nästjumbo i tabellen och har släppt in hela 37 mål på 15 matcher, medan man endast gjort elva.

Nu agerar klubben i krisen. Huvudtränare Henrik Åhnstrand får sparken från klubben. 

Vi i GIF Sundsvall är överens om att vi behöver en förändring. Vi är verksamma i en bransch där vi behöver prestera varje dag och där allt baseras på de resultat vi gör ute på planen. Vi har inte nått de resultat vi vill, eller behöver nå för att kunna fortsätta spela allsvensk fotboll framåt och för att kunna göra det behöver vi göra en förändring. Efter att ha analyserat vart vi står idag och fört interna diskussioner om vad vi behöver göra för att nå rätt resultat, har vi tillsammans med Henrik beslutat oss för att gå skilda vägar, säger sportchef Urban Hagblom på klubbens hemsida. 

Annons

Åhnsrtand själv säger följande om att lämna klubben: 

Resultaten har inte gått vår väg trots att vi jobbat hårt och vänt och vridit på alla stenar. Jag respekterar spelets regler och det är bättre att förändringen kommer nu med tid kvar. Förhoppningsvis kan det här ge energi till laget i jakten på fortsatt allsvenskt spel 2023.

Assisterande tränare Brian Clarhaut tar nu över rollen, tillsammans med Benny Mattsson. 

Tidningen uppger att klubbledningen tidigare tog beslutet om att sparka Åhnstrand om det blev förlust när Malmö FF gästade NP3 Arena. Men "Giffarna" lyckades besegra den regerande mästaren med 2-1, vilket gav tränaren en fortsättning, om än kort. 

Publicerad 2022-07-28 kl 09:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto