POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Häcken plockar in ny assisterande tränare: "Gick inte att säga nej"

Foto: Bildbyrån.

Andreas Alm får en ny assistent till nästa säsong.
Robert Vilahamn kommer in som ny tränare till Häcken. 
- Det gick inte att säga nej till det här, säger tränaren. 

BK Häcken slutade i år på sjätteplats i allsvenskan och var i slutändan aldrig riktigt nära att nå en Europa-plats. Till nästa säsong får Andreas Alm förstärkning i ledarstaben, då klubben nu meddelar att Robert Vilahamn, 36, kommer in som ny assisterande tränare från Qviding. 

Vilahamn har under senaste två åren lett Qviding till två raka seriesegrar och nu har han därmed fått ett kontrakt över ett år med Hisingenklubben. 

- Robert har jobbat med ett talangfullt lag och gjort det bra. Han har drivet att utvecklas och som lärare i grunden är han pedagogiskt utbildad och skicklig att ta spelare, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson i en kommentar på föreningens hemsida.

Vilahamn ser i sin tur fram emot utmaningen. 

- BK Häcken är en proffsig förening som ligger rätt i tiden för mig, det gick inte att säga nej till det här. Föreningen andas framtid både med organisationen och målsättningar och det känns som rätt förening för mig, säger han. 

- Andreas pratade om att skapa en bättre dynamik för att ta nästa steg, inte minst med anfallsspelet, och jobba på ett sätt där vi bollar mycket idéer med varandra för att driva det framåt, vilket tilltalar mig. Jag är en aktiv och driven person och hoppas kunna komma in med mycket energi. Jag har dessutom stått för en liknande fotboll i Qviding, där vi har gjort mycket mål, fortsätter han.

Alm säger så här om tillskottet:

- Utifrån det vi arbetar med nästa år så ger det här oss större möjligheter att utvecklas, säger han.

Häcken meddelar också att Alm och assisterande tränarna Teddy Olausson och Christian Lundström är kvar i sina roller i klubben. 

Publicerad 2019-11-07 kl 15:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå