Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Hammarby lånar ut försvarare till allsvensk konkurrent

Allsvenskan

Dennis Widgren har fått ont om speltid i Hammarby.
Nu lånas vänsterbacken ut till Sirius resten av säsongen.
- Det känns svinbra att vara på plats och träffa killarna, tränarna och alla runtomkring laget, säger Widgren till Sirius hemsida.

Foto: Bildbyrån

Vänsterbacken Dennis Widgren, 27, har bara fått två kortare inhopp i allsvenskan för Hammarby i år. Nu lånas Widgren ut till Sirius för att få fler minuter i benen.

Låneavtalet sträcker sig över resten av säsongen och Sirius förhoppning är att Widgren ska kunna spela redan mot Djurgården på måndag.

- Det känns svinbra att vara på plats och träffa killarna, tränarna och alla runtomkring laget, säger Widgren till Sirius hemsida, innan han går in på vad som lockade med klubben och staden Uppsala:

- Det är flera faktorer, både det fotbollsmässiga och allt runtomkring - jag menar hur föreningen sköts och så. Sedan är Daniel Bäckström en av allsvenskans mest intressanta tränare och jag ser fram emot att jobba med honom.

ANNONS

Widgren ersätter Axel Björnström, som nyligen lämnade Sirius för ryska Arsenal Tula.

- Vi har sökt efter en ny vänsterback sedan vi visste att Acke skulle lämna klubben. Vi har haft en kravprofil som Dennis passar bra in i. Dennis är en etablerad allsvensk spelare som förstärker oss från dag ett, han är en passningsskicklig spelare som kan spela både vänsterback och wingback, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson är tillfreds med lösningen.

- Dennis behöver speltid och är ju en så pass etablerad spelare att det kändes viktigt för både honom och oss att hitta en lösning där han får matchning. Han är en kvalitetsspelare som inte riktigt kommit tillbaka så pass efter sin skada att han just nu konkurrerar om en startplats hos oss, men vi hoppas och tror att den här höstsäsongen i Sirius kommer göra gott, säger Jansson till Hammarbys hemsida.

ANNONS

Widgren har tidigare erfarenhet från Europa League-spel med Östersunds FK. 27-åringen har två cuptitlar på meritlistan: med ÖFK 2017 och Hammarby 2021.

Publicerad 2021-07-13 kl 13:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto