Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Hammarby säljer Veton Berisha - uppges få runt 40 miljoner kronor

Allsvenskan

Nu står det klart.
Hammarby säljer Veton Berisha till norska Molde
Övergången uppges ge Stockholmsklubben runt 40 miljoner kronor.
- Det är skönt att det äntligen blev av, säger forwarden till norska TV2.

0:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/Molde.

Se bilder från Bajens premiärträning i spelaren.

Turerna kring Veton Berisha har varit många.

Hammarby värvade den 28-årige forwarden från norska Viking under det allsvenska sommarfönstret 2022, i en övergång som uppges kostat Stockholmsklubben runt 16 miljoner kronor. Berisha svarade för fyra mål och en assist på 14 allsvenska framträdanden under hösten, men redan nu är sejouren i Sverige slut.

Efter en tids förhandlingar står det klart att den norska storklubben Molde köper loss 28-åringen, något klubbarna går ut med under tisdagen. 

- Det är skönt att det äntligen blev av, säger Berisha till norska TV2 och berättar om varför han valde Molde:

Annons

Det är nästan självklart. Det är en toppklubb i Norge, som har gjort det sinnessjukt bra de senaste 10-15 åren. Det är häftigt att få fortsätta den resan. 

- Det hade varit sinnessjukt häftigt att förhoppningsvis kvalificera sig för Champions League.

På Bajens hemsida tackar Berisha för sin tid i klubben.

Jag vill tacka för den korta tiden, trots att den inte blev så lång som tänkt. Jag har haft oerhört kul i Bajen, och även om vi inte lyckades nå förstaplatsen som var målet så blev det ändå en fin tredjeplacering. Det har varit kul att spela både på hemma och bortaplan inför de supportrar som klubben har. Jag vill tacka alla spelare, tränare och folket i klubben. 

Hammarbys sportchef Jesper Jansson om försäljningen:

Det var ju inte tänkt att Veton skulle vara en så kort tid i Hammarby i och med hans långa avtal, men med Moldes intresse och spelarens vilja samt att vi känner att vi kan göra Hammarby bättre valde vi att gå med på affären. Vi tackar Veton för den här korta tiden och önskar honom lycka till, säger han på Bajens hemsida. 

Annons

Övergångsumman landar, enligt norska Nettavisen och svenska Expressen, på runt 40 miljoner kronor inklusive bonusar, där Expressen hävdar att 34 miljoner kronor är en fast summa, medan 5-6 miljoner kronor är prestationsbaserade bonusar.

Det visar egentligen bara att de gillar mig, alltså. Vad ska man säga? Det är lite coolt och smickrande att någon är så intresserad av dig, säger Berisha till TV2 om övergångssumman. 

Molde sålde nyligen sin stjärnanfallare David Datro Fofana till den engelska storklubben Chelsea för runt 140 miljoner kronor och har sedan dess varit på jakt efter en ersättare. 

Publicerad 2023-01-24 kl 16:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto