Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: IFK Göteborg förlänger med Wendt

Allsvenskan

IFK Göteborg värvade nyligen Anders Trondsen som ny vänsterback.
Nu förlänger Blåvitt med en annan vänsterback - Oscar Wendt. 
- För egen del kommer jag att bidra på alla sätt som behövs och där det behövs, säger 37-åringen på klubbens hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg gjorde tidigare i höst klart med en ny vänsterback i form av Anders Trondsen, och väljer nu även att förlänga med vänsterbacken Oscar Wendt, 37, över 2023. 

- Jag vill ge något tillbaka till klubben och laget. Både på och vid sidan av planen. Om vi får ihop allt som jag hoppas kommer vi att få ett riktigt bra 2023. Vi behöver höja nivån på flera håll för att nå högre nästa säsong, och vi vet alla vad som krävs av oss, säger Wendt i en kommentar på klubbens hemsida.

Wendt hoppas konkurrera på flera positioner kommande säsong.

- Vi har en bra bredd i truppen och lär fylla på med spets. För egen del kommer jag att bidra på alla sätt som behövs och där det behövs. Kraven är och ska vara höga, inte minst på de av oss som är mer rutinerade. Jag vill ta ett stort ansvar, bland annat för att lyfta många av våra unga spelare. Jag vill göra det genom att vara en pådrivare och en spelare som är med och ställer krav varje dag, i allt vi gör.

ANNONS

Wendt blev i år noterad för 28 framträdanden i allsvenskan. Han återvände till Blåvitt från tyska Borussia Mönchengladbach under sommaren 2021. 

Publicerad 2022-11-29 kl 09:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto