Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Kalmar FF skriver samarbetsavtal med division 1-lag - lånar samtidigt ut två spelare

Allsvenskan

Kalmar FF har skrivit ett samarbetsavtal med division 1-laget Oskarshamn.
Dessutom lånar klubben ut både Alexander Ahl Holmström och Adrian Edqvist under våren. 
- Vi har spelarens utveckling i centrum, säger sportchefen Tomas Andersson Borstam till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Oskarshamns AIK kvalade förra säsongen uppåt mot superettan, men föll snöpligt mot Varberg efter att hallänningarna vänt 4-2 på bortaplan till seger över dubbelmötet.

Under kommande säsong kommer Oskarshamn att ingå ett samarbetsavtal med Kalmar FF, där division 1-klubben lånar in 19-åringarna Alexander Ahl Holmström och Adrian Edqvist från den allsvenska klubben.

- Vi har spelarens utveckling i centrum och säkerställer i och med detta ytterligare möjligheter till matchspel, säger Kalmar FF:s sportchef Tomas Andersson Borstam till klubbens hemsida.

Spelarna kommer till att börja med vara utlånade under våren, men kommer fortsatt ha möjlighet att spela i både Kalmars A-lag samt U21-lag samtidigt som de spelar i Oskarshamns lag i division 1.

ANNONS

- Både Adrian och Alexander har visat framfötterna under försäsongen och det är två spelare vi tror väldigt mycket på inför framtiden. Det känns bra att systemet öppnar upp för denna möjligheten att man kan verka i två klubbar samtidigt om man är född 1997 eller senare, säger Andersson Borstam.

Oskarhamns manager Johan Allen kommenterar avtalet och låneaffärerna till Oskarshamns hemsida:

- Att vi får tillgång till att låna dessa två spelarna under de förutsättningarna som beskrivs ovan känns väldigt bra och vi välkomnar dom till vår klubb. Så här nära till transferfönstret som vi är känns det utmärkt att få tillgång till den kompetensen som dessa två spelarna besitter.

Publicerad 2019-03-13 kl 18:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto