POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
6v

Officiellt: Marcus Lantz tar över allsvenska nykomlingen

Foto: Bildbyrån

Marcus Lantz lämnade Kopparbergs/Göteborg.
Nu tar 44-åringen över den allsvenska nykomlingen Mjällby.
- Det är en oerhört stor grej för mig detta, säger Lantz till Fotbollskanalen.

Marcus Lantz lämnade nyligen sitt uppdrag som tränare för damallsvenska Kopparbergs/Göteborg. 44-åringen riktade i en intervju med Fotbollskanalen kritik mot de förutsättningar som fanns i klubben.

- Utan att slänga skit på någon, men ta ett exempel som är ganska så talande för mig. Det har varit flera gånger när vi varit iväg på bortamatcher som vår målvakt Loes Geurts, som vunnit guld med Nederländerna, har fått tejpa och massera de andra tjejerna innan match - för att vi inte har haft någon fysio med oss. För mig finns inte det. Jag tror inte att Johan Dahlin stod och masserade Markus Rosenberg innan matchen mot Dynamo Kiev. Det är svårt att ställa krav på henne att hon ska prestera på toppnivå när hon ska massera lagkamrater innan match. Och så här kan vi inte ha det, ändå hör jag ofta att tjejerna är så vana vid detta, sa Lantz bland annat.

Nu har Lantz gjort klart med ett nytt uppdrag. Den herrallsvenska nykomlingen Mjällby har presenterat 44-åringen som sin näste tränare.

- Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått den här möjligheten att bli allsvensk tränare i Mjällby. Det är något som jag är väldigt stolt och glädjer mig över. Jag ser fram emot det oerhört mycket att få vara med och hjälpa till och försöka uppnå de mål som Mjällby AIF har under nästa år. Det är en oerhört stor grej för mig detta, säger Lantz till Fotbollskanalen.

Sportchefen Hans Larsson om rekryteringen:

- Det har gått ganska snabbt. Han var med på vår lista, men jag träffade honom i söndags och kände att vi klickade direkt. Det kändes bra, han står för de värderingar som vi tycker är viktiga för att en tränare ska passa in i Mjällby AIF.

Vilka egenskaper är det han har som du känner passar klubben?
- Framförallt så är han beredd på att jobba oerhört hårt, och det är väl lite det Mjällby AIF står för. Och spelar ungefär samma fotboll som vi har gjort de senaste åren här. Så att det inte blir för stor krock så att säga. Och han är en stor vinnarskalle också som vi tycker är viktigt.

Lantz ersätter därmed succétränaren Milos Milojevic vars kontrakt med klubben bröts efter parterna inte kunnat komma överens. Den nye huvudtränaren har skrivit på ett kontrakt på ett plus ett år.

Under måndagen presenterade Mjällby att Mamudu Moro återvänder till klubben. Fler förstärkningar lär komma.

- Det är fortfarande några pusselbitar som måste falla på plats. Det är fyra positioner till i alla fall som vi måste ha in spelare på. Men det gäller att hitta rätt spelare, vi har liksom inte råd att misslyckas. Vi måste ha rätt spelare så vi får ha lite is i magen och får se när det dyker upp något som kan passa oss, säger Hans Larsson.

Publicerad 2019-12-10 kl 08:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå