Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: MFF flyttar upp talangfull duo

Allsvenskan

Aleksander Damnjanovic Nilsson och Markus Björkqvist får A-lagskontrakt.
Malmö FF meddelar nu att föreningen bestämt sig för att flytta upp talangerna. 

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF gav under torsdagen besked om att mittfältstalangerna Aleksander Damnjanovic Nilsson och Markus Björkqvist flyttas upp till A-laget. De har båda spelat med föreningens P19-lag under den senaste tiden. 

Damnjanovic Nilsson har skrivit på ett kontrakt med MFF över 2022.

- Jag har spelat i Malmö FF sedan jag var fem år gammal. Klubben är som mitt andra hem och det känns otroligt skönt att skriva på ett A-kontrakt. Det är stort att få chansen i Sveriges bästa klubb. Här är viljan alltid att vara bäst, det har varit likadant ända sedan jag var liten. Nu siktar jag på att få vara med så mycket som möjligt och bli ännu bättre som spelare, säger spelaren i en kommentar på MFF:s hemsida. 

ANNONS

Sportchefen Daniel Andersson:

- Aleksander har länge visat framfötterna i ungdomslagen och har precis som Markus varit uppe och tränat med A-laget frekvent. Han är en passningsskicklig innermittfältare med fin speluppfattning och förmåga att styra tempot i matcherna, säger Andersson. 

Björkqvist har i sin tur kritat på ett kontrakt över 2023. 

- Jag är oerhört glad, det är detta jag har jobbat för i flera år. Det är grymt kul att tillhöra MFF och det är riktigt bra kemi mellan alla spelare, man är taggad inför varje träning. Konkurrensen här är jättetuff, men jag kommer att ge allt för att prestera och utvecklas. Det är bara att fortsätta kämpa.

Sportchefen Daniel Andersson:

- Markus tog stora steg redan under fjolåret när han var uppe och tränade med A-truppen. I år har han varit uppe ofta och gjort fortsatt bra ifrån sig när han spelat i både U21- och A-lagsmatcher. Det är en spelare med mycket i sitt register och med sin härliga attityd tar han för sig på rätt sätt.

ANNONS
Publicerad 2021-06-17 kl 10:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto