Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: MFF:s ersättare till Fjellström på plats: "En ära att vara i Malmö FF"

Allsvenskan

Jens Fjellström lämnade nyligen Malmö FF. 
Nu är ersättaren på plats - José Martinez. 
- Han är expert på olika analysprogram, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i en kommentar på föreningens hemsida. 

Foto: Malmö FF.

Malmö FF:s förre assisterande tränare Jens Fjellström lämnade i förra veckan sin roll i föreningen, bland annat med anledning av att han mot slutet av sin tid i Skåneklubben gick mot att bli en renodlad videoanalytiker, vilket han inte trivdes med. MFF meddelade därefter att arbetet var igång med att finna en ersättare - och i dag blev det klart.

MFF meddelade i dag att spanjoren José Martinez kommer in som ny assisterande tränare "med särskilt ansvar för analys" i klubben. Han skrev på ett avtal över 2019. 

- Det är en ära att vara i Malmö FF som är en klubb som alltid nämns när man hör om skandinavisk fotboll. Det är ett steg framåt i min karriär och en stor utmaning för mig, säger Martinez i en kommentar på Malmös hemsida. 

ANNONS

Min uppgift blir att bidra till att laget att når målsättningarna vi har. Jag vill hjälpa spelare att utvecklas och ge input som kan göra oss bättre. Men också hjälpa tränarstaben att nå ut med deras budskap. Jag kommer att kämpa hårt för klubben, fortsätter han. 

Malmös sportchef Daniel Andersson om Martinez inträde i klubben:

- Det är en ödmjuk, hårt arbetande person som är mycket duktig inom analys. Han har stor erfarenhet och har fått bra feedback från arbetet i FC Nordsjälland. Vi tror att han kommer att lyfta vår analysverksamhet med de kunskaper han besitter, säger Andersson. 

- Han är expert på olika analysprogram och har arbetat länge med tekniska hjälpmedel. I de samtal vi haft har han också visat sig ha ett bra öga för fotboll. Han har bland annat gjort en analys av vårt lag som var intressant att ta del av, fortsätter han. 

ANNONS

Martinez kommer senast från en roll som chefsanalytiker i danska Nordsjaelland, men har även erfarenheter från arbete som analytiker i spanska klubbarna Levante, Real Valladolid, Almeria och ukrainska klubben Dnipro Petropetrovsk. 

Publicerad 2019-01-31 kl 09:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto