Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Mjällby lånar Sarr från MFF

Allsvenskan

Amin Sarr lånas ut från Malmö FF.
Yttern är klar för den allsvenska konkurrenten Mjällby.
- Jag har inte fått så mycket speltid på sistone, säger Sarr till MFF:s hemsida. 

Foto: Bildbyrån

Amin Sarr har tillhört Malmö FF:s organisation sedan 2018 och från och med augusti i fjol har klubben också tillhört klubbens A-lag.

Under årets säsong har Sarr dock haft svårt att få speltid, vilket gör att klubben nu lånar ut honom till den allsvenska konkurrenten Mjällby.

- Amin har inte fått så mycket speltid som han själv och vi hade tänkt. Det är en spelare vi tror enormt mycket på och som har många fina egenskaper i sitt register. Han behöver speltid för att ta det sista steget och vi ser Mjällby som en bra miljö för Amin att utvecklas i det här läget, säger MFF:s sportchef i en kommentar på klubbens hemsida.

Annons

Sarr själv:

- Jag har inte fått så mycket speltid på sistone så det kändes rätt med en utlåning för att få fler minuter i benen. Mjällby är ett hårt arbetande lag med skickliga spelare så det ska bli en spännande utmaning. Jag är fortfarande ung så jag ser framemot att få utvecklas och förhoppningsvis göra en del mål.

Mjällbys sportchef Hans Larsson till Blekingeklubbens hemsida:

- Amin är en spelare som vi haft en önskan att knyta till oss under en längre tid. Det har under sommaren varit fler allsvenska klubbar som varit ute efter honom men vi är glada att han valde Mjällby AIF. Det är en kraftfull djupledsgående forward som trots sin ringa ålder redan har en allsvensk rutin. Han behärskar det felvända spelet men är även en stor tillgång i offensivt straffområdet.

Lånet sträcker sig säsongen ut och Sarr är uttagningsbar redan till helgen då Mjällby ställs mot IFK Göteborg.

Annons

Under årets säsong i MFF har Sarr noterats för tre framträdanden i allsvenskan.

Publicerad 2021-07-16 kl 13:08

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto