Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Moestafa El Kabir tillbaka i allsvenskan

Allsvenskan

Han bröt kontraktet med Ankaragücu.
Nu är Moestafa El Kabir tillbaka i allsvenskan för spel i Kalmar FF och kontraktet sträcker sig till sommaren.
KFF meddelar också att man värvar brassen Maxwell.
- De flesta vet vem jag är, säger El Kabir.

Foto: Bildbyrån.

För lite mindre än vecka sedan bekräftade Moestafa El Kabir att han bryter kontraktet med turkiska Ankaragücu. Anfallaren hade då inte fått spela sedan i slutet av december.

Ryktena om en allsvensk återkomst lät inte vänta på sig och bara någon dag senare rapporterade Barometern att profilen var högaktuell för Kalmar FF. Föreningens sportchef Thomas Andersson Borstam ville inte då kommentera om El Kabir var aktuell eller inte, men han berättade att KFF kikade på anfallsförstärkningar.

- Vi tittar lite där. Vi har förstärkt och tagit in nya spelare på både i försvar och mittfält så om något ska in är det i anfallspositionen, sa Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

ANNONS

Nu har klubben klubben gjort klart med Moestafa El Kabir och kontraktet är skrivet till och med sommaren. När El Kabir presenterades för media och supportrar till KFF fick han frågan vem han är och svarade då:

De flesta vet vem jag är.

Om sin fysiska status säger forwarden:

- Den är bra. Det finns inga problem där. Jag ska försöka bli spelklar till premiären.

Anfallsprofilen kommenterade också sin sista tid i Turkiet.

- Det blev lite struligt till slut och det här var bästa lösningen. Nu ska jag vara här till sommaren och sen får vi se vad som händer framöver

Tränaren Magnus Pehtsson var nöjd med värvningen av El Kabir, men medgav att anfallaren behöver lite tid för att komma i form.

- Alla som har hängt med i svensk fotboll vet att när Moestafa har kommit hem till Sverige så har han bidragit med mycket hårt arbete och många mål. Han har inte varit i spel de senaste veckorna och nu får vi ta det dag för dag med honom. Vi siktar på att ha honom tillgänglig till premiären. Sen hur snabbt det går får vi ta vecka för vecka.

ANNONS

Kalmar blir El Kabirs tredje svenska klubbadress. Han har tidigare spelat för både Mjällby och Häcken i allsvenskan.

I samma veva som El Kabir presenterades meddelade klubben också att den brasilianske anfallaren Maxwell, 24, är klar för KFF. Brassens senaste klubbadress var Comercial, där han var på lån från Resende. Kontraktet med Maxwell är skrivet över fyra och ett halvt år.

- Maxwell är en djupledsgående forward som just nu producerar mycket mål i statsmästerskapen i Brasilien, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

Tränaren Magnus Pehrsson om Maxwell:

- Han spelar med en väldigt hög fart och är en bra avslutare. 

Publicerad 2019-03-11 kl 12:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto