Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Kalmar FF

Officiellt: Nixon klar för Kalmar: "Gått väldigt snabbt"

Nixon, 25, är nu helt klar för Kalmar FF.
Anfallaren lånas in från den brasilianska klubben Flamengo.
- Glad att det fanns intresse från Europa, säger han till KFF:s hemsida.

Den senaste tiden har Kalmar FF varit nära att göra klart med Nixon Darlanio Reis Cardoso, som för några år sedan var ordinarie i Flamengo men de senaste säsongerna varit utlånad till flera olika klubbar. I dagarna sa KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam följande till Fotbollskanalen:

- Det är ett helårslån till att börja med. Sedan har vi givna förutsättningar utefter det, men först ska vi lära känna varandra, se att vi trivs med varandra, och se att vi får resultat med varandra.

- Han var Flamengos startforward och gjorde ett 50-tal matcher. Sedan fick han en knäskada, det blev någon form av komplikation, så det tog längre tid att komma tillbaka än förväntat.

ANNONS

Nu är 25-åringen på plats i Sverige - och helt klar för Kalmar. Till klubbens hemsida säger brassen:

- Jag fick veta att Kalmar FF var intresserade strax innan jul. Kort därefter blev det mer konkret och gick väldigt snabbt tills allt var klart. 

- Jag var glad att det fanns intresse från Europa och började söka direkt på Kalmar och Kalmar FF för att få veta mer. Det känns som en väldigt bra möjlighet för mig att komma hit. 

Nixon beskriver att han är snabb och har bra avslut. Om vad han vet om Sverige och skillnaderna i jämförelse med Brasilien säger han:

- Självklart har jag koll på Zlatan Ibrahimovic och hans framgångar. Jag har även tittat på de svenska lagen när de har spelat ute i Europa. När det gäller skillnaderna mellan Sverige och Brasilien tror jag de taktiska bitarna är det som sticker ut mest. Men jag vill lära mig och ska så klart anpassa mig till spelet här. 

ANNONS

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-11 kl 13:58
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto