POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Officiellt: Norrköping värvar honduransk landslagsman

Foto: Bildbyrån.

Kevin Alvarez är klar för spel i Norrköping. 
Honduranen skrev på ett kontrakt över fyra år. 
- Det är en spelartyp som är kraftfull, snabb och stark med en styrka i sin offensiv, säger Peking-managern Jens Gustafsson. 

IFK Norrköping kallade i förmiddags till presskonferens för att presentera en ny spelare och meddelade i eftermiddag att den honduranske backen Kevin Alvarez, 22, ansluter till klubben för ett kontrakt över fyra år. 

- Det är en spelartyp som är kraftfull, snabb och stark med en styrka i sin offensiv, säger Peking-managern Jens Gustafsson i en kommentar på föreningens hemsida. 

Gustafsson berättar vidare att Norrköping har följt 22-åringen sedan förra sommaren genom Stih Thorbjörnsen och därmed har god kunskap om backen. 

- Vi ser Kevin som en spelare som konkurrerar både på höger- och vänster kant och som också kan spela i en trebackslinje om det skulle behövas. Det är en väldigt användbar spelare, säger Gustafsson. 

Alvarez berättar också i en kommentar att han är lycklig över övergången. 

- Jag är väldigt lycklig över att vara här. IFK Norrköping är en storklubb och fansen kan förvänta sig hårt arbete och att jag alltid kommer att göra mitt bästa för laget, säger han. 

- Som spelare är jag är snabb, stark, intelligent och ger allt för att vinna. Det är en stor utmaning att komma till IFK Norrköping och jag gillar utmaningar, fortsätter han. 

Alvarez kommer senast från costaricanska klubben FC Moravia och har även meriter från Honduras landslag. Han var med och representerade landslaget under OS 2016 i Brasilien.

Backen kopplades tidigare i vinter ihop med en flytt till Malmö FF, då honduranska tidningen Diez både i början av januari och februari uppgav att backen var nära en flytt till Skåneklubben. Men i slutändan blir det alltså nu spel för Norrköping i allsvenskan. 

Publicerad 2019-02-22 kl 13:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå