Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: ÖFK värvar tidigare Tottenham-medarbetare - och Burchnall fortsätter

Allsvenskan

Östersunds FK höll i dag en presskonferens.
Då meddelade klubben att David Webb tillträder som teknisk direktör, men även att Ian Burchnall fortsätter som tränare. 
- Vi är väldigt glada och tror att det här kommer vara en oehört viktig befattning för oss, säger Daniel Kindberg. 

Foto: Bildbyrån.

Östersunds FK kallade i fredags till presskonferens i dag för att meddela "ett par nyheter av sportslig karaktär". Klubben meddelade då att tidigare Tottenham- och Bournemouth-medarbetaren David Webb kliver in i klubben som "techincal director". 

- Han kommer till oss i kväll och kommer att ha en befattning som teknisk direktör eller "technical director". Hans befattning kommer omfatta scoutingområdet, rekryteringsmetodik och det området. Men det kommer också omfatta kontraktsdiskussioner med stöd åt Ian (Burchnall), men också ett ansvarsområde i försäljningsprocessen för de spelare som vi säljer från Östersund. Det har varit ett enormt viktigt område, en paradgren för Östersunds FK genom åren, åtminstone sedan 2010, säger Daniel Kindberg under presskonferensen. 

ANNONS

- Ni som följt klubben över en längre tid känner till Kyle (Macaulay), som arbetade med vissa delar i de här områdena. Nu tar vi ett nytt helhetsgrepp. Vi har haft en ganska lång process sedan i vår och tagit in den som passar oss i föreningen. Vi är väldigt glada och tror att det här kommer vara en oehört viktig befattning för oss. Vi klarade första fönstret och klarar ett till, men sedan måste vi arbeta på det sätt vi byggt upp under många år. Vi är väldigt glada över att David Webb börjar jobba hos oss nu, fortsätter Kindberg. 

Daniel Kindberg meddelade även att tränaren Ian Burchnall, som i somras skrev på för klubben, redan har ett avtal över tre år och ett halvt år, vilket innebär att han fortsätter som huvudtränare i ÖFK. 

- Jag vill jag förtydliga vissa uppfattningar som har nått mig angående kontrakt och kontraktslängd och förhållande för Ian. När vi rekryterade Ian, så skrev vi direkt ett tre och ett halvt års avtal med honom. Det skrev vi från början och det förhåller vi oss till. Alla spekulationer om kortare eller längre avtal är felaktiga. Efter den initiala perioden, så har vi känt oss väldigt trygga i den fortsättning som vi långsiktigt ska ha med Ian som huvudtränare, säger Kindberg. 

ANNONS

Under måndagens presskonferens klargjorde också Kindberg att han kommer fortsätta vara delaktig i rekryterings- och försäljningsarbetet även framöver - trots Webbs intåg.

- Vi kommer jobba på samma sätt som tidigare. David (Webb), Ian (Burchnall) och jag kommer jobba tätt ihop. Det är alltid ett lagarbete, säger Kindberg.

Vidare meddelade även Kindberg att klubben har skrivit ett kontrakt över tre år med målvakten Andrew Mills, som under en längre tid haft skadeproblem.

Dessutom lät Kindberg meddela att ÖFK lyfter upp fyra ungdomar till A-laget, varav en är hans son Pontus Kindberg. De andra tre är Robin Wikberg, Gustav Wikstrand och Isac Häggman. De skrev alla på kontrakt över tre år med A-laget. 

Publicerad 2018-10-29 kl 13:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto