Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Olsson går till MFF - blir assisterande till Rydström

Allsvenskan

Theodor Olsson lämnar IK Sirius.
26-åringen blir assisterande tränare i Malmö FF.
- Det ska naturligtvis bli roligt att få jobba med Henrik igen, säger han till MFF:s hemsida.

Foto: Bildbyrån

Henrik Rydström och Theodor Olsson.

Efter en kort spelarkarriär i Gefle IF lade Theodor Olsson ner spelet på planen för att satsa på en karriär utanför de kritade linjerna. 2018 tog han steget till IK Sirius för att bli tränare i Uppsalaklubbens akademi.

Två år senare blev han assisterande tränare i a-laget till Henrik Rydström. Nu står det klart att duon återförenas med varandra.

På måndagen blev det nämligen klart att Olsson lämnar IK Sirius. 26-åringen är klar som ny assisterande tränare i Malmö FF - till Rydström.

- Jag är stolt och glad över att få möjligheten att jobba i Sveriges största klubb. Det ska naturligtvis bli roligt att få jobba med Henrik igen. Han är påläst, nyfiken och strävar hela tiden efter att lära sig, och det smittar av sig på hela hans omgivning. Min främsta uppgift som assisterande blir att göra Henrik till den bästa versionen av sig själv. Nu ser jag fram emot januari så att man kan få sätta i gång på riktigt, säger han till MFF:s hemsida.

ANNONS

Sportchef Andreas Georgson är nöjd med nytillskottet i tränarstaben:

- Både Henrik Rydström och Daniel Bäckström har gett starka referenser på hans arbete och personlighet. Han är en väldigt ambitiös och hårt arbetande tränare som trots sin unga ålder samlat på sig värdefull erfarenhet och skicklighet kring att utveckla både spelare och lag i en allsvensk kontext.

Theodor Olssons kontrakt med Malmö FF sträcker sig över säsongen 2024.

Publicerad 2022-11-28 kl 17:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto