Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Sigthorsson klar för AIK

Allsvenskan

AIK förstärker anfallsuppsättningen.
Den meriterade islänningen Kolbeinn Sigthorsson har skrivit på för klubben.
Enligt isländska Fotbolti.net var anfallaren även högaktuell för Djurgården.
- Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för AIK, säger anfallaren. 

Foto: Bildbyrån.

I onsdags rapporterade den isländska fotbollssajten Fotbolti.net om att den meriterade anfallaren Kolbeinn Sigthorsson, med ett förflutet hos bland annat Ajax, var aktuell för en flytt till Djurgården. Under torsdagen publicerade dock Expressen uppgifter om att rivalen AIK gett sig in i matchen - och att islänningen var nära en övergång till Gnaget.

Inför säsongens hemmapremiär mot Östersund, så gick AIK i går ut med att ett nyförvärv skulle presenteras 15 minuter före avspark, men under söndagen kom nytt besked om att inte blir en presentation inför avspark. I stället dröjde det till söndagskvällen. 

ANNONS

AIK meddelar nu att Sigthorsson är klar för klubben med ett kontrakt som sträcker sig fram till den sista december 2021. 

- Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för AIK. Jag kommer från en tuffare period i min karriär, men min motivation är på allra högsta nivå för att komma tillbaka i absolut toppform. AIK har presenterat en både kort- och långsiktig plan som verkligen motiverar mig och jag ser fram emot att komma igång med träningen för att vara redo för de sportsliga utmaningar som ligger framför mig och laget under året

AIK:s sportchef Björn Wesström säger så här om värvningen:

- Att Kolbeinn skrivit på för AIK Fotboll är ett mycket gott betyg åt många saker som är grundläggande om vi ska fortsätta utvecklas som klubb. Vårt medicinska team håller absolut toppklass, vår arena håller absolut toppklass, vår hemmapublik håller absolut toppklass. Med det konstaterat blev presentationen av vår idé om hur vi vill utveckla spelare och spelet avgörande för Kolbeinn när han sökte en ny verksamhet, säger han i en kommentar på klubbens hemsida. 

ANNONS

- För att utveckla AIK Fotboll behöver vi vara redo att använda tajming och tålamod som rekryteringsverktyg. Ibland uppstår ett unikt tillfällen där en spelare som inte borde vara möjlig för oss av något skäl blivit det. Där och då behöver vi kunna slå till och presentera en idé för just den spelaren som gör att han väljer just oss, uppsidan är att AIK potentiellt rekryterat en spelare som tar utvecklingen av klubben framåt i en takt som inte varit möjligt annars. Vi är mycket stolta och glada över att ha Kolbeinn i AIK Fotboll och ser fram emot att med ett stenhårt arbete och ett stort tålamod få honom tillbaka till den nivå som han dokumenterat besitter, fortsätter han. 

29-årige Kolbeinn Sigthorsson har haft en hel del skadeproblem och bröt nyligen sitt avtal med den franska klubben Nantes. Förutom nämnda Nantes och Ajax var islänningen 2016 även utlånad till den turkiska storklubben Galatasaray.

ANNONS
Publicerad 2019-03-31 kl 20:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto