POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
27v

Officiellt: Tidigare Dif-tränare tar över Hammarbys U19-lag

Foto: Bildbyrån.

Martin Foyston har en bakgrund som tränare i Djurgården.
Nu blir engelsmannen ny tränare i Hammarbys U19-lag. 
- Det känns hedrande, säger Foyston i en kommentar på klubbens hemsida. 

Den engelske tränaren Martin Foyston var från augusti 2013 assisterande tränare till Per Mathias Högmo i Djurgården, men lämnade klubben vid samma tidpunkt under 2014 för att följa med Högmo till det norska landslaget. Nu återvänder tränaren till svensk fotboll igen, men i stället till Hammarby.

I dag presenterade Hammarby Foyston som ny tränare i klubbens U19-lag. Han ersätter därmed tidigare tränaren Lukas Syberyjski, som tidigare i höst tog över som huvudtränare i samarbetsklubben IK Frej i superettan. Foyston kommer senast från ett uppdrag som assisterande tränare i Strömsgodset och har skrivit på ett avtal över två år. 

- Det känns hedrande att få det här uppdraget i Hammarby. Det är första gången jag är huvudtränare för ett lag, och jag känner mig bekväm i den rollen efter att ha jobbat under flera framstående tränare i England, Sverige och Norge. Jag har också erfarenhet av att jobba med unga spelare, inte minst i norska landslaget och i Strömsgodset. En viktig del i mitt arbete i Hammarby blir att få spelarna att inse vad det innebär att vara i ett förstalag, och det avgörande på den här nivån är karaktär – hur hårt jobb du är beredd att lägga ner för att ta steget in i seniorfotbollen, säger Foyston i en kommentar på klubbens hemsida.

Hammarbys IF FF:s föreningschef Peter Kleve är nöjd med tränarförvärvet. 

- Vi är väldigt glada och stolta att Martin väljer att komma till Hammarby. Martin har trots sin relativt unga ålder lång erfarenhet inom elitfotboll inte bara i Sverige och Norge utan även i England. Med Martins kunskaper och erfarenheter kommer vi kunna ta ytligare steg inom vår akademiverksamhet. Det kommer bli ett mycket spännande samarbete, säger han.

Publicerad 2018-12-06 kl 16:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå