POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Officiellt: Tidigare Sirius-kapten gör comeback

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sirius möte med Hammarby i spelaren ovan.

Sirius-kaptenen Niklas Busch Thor lade i fjol skorna på hyllan. 
Nu gör han comeback i klubben med ett kontrakt över 2020. 
- Jag kände mig inte klar med fotbollen, säger han till Sirius hemsida. 

Tidigare Sirius-kaptenen Niklas Busch Thor, 32, var med och tog upp Sirius från division 1 norra till allsvenskan, men meddelade efter förra säsongen att karriären var över. 

- Det är det tuffaste beslut jag någonsin tagit. Det känns såklart väldigt tråkigt på många sätt, fotbollen har varit en livsstil under en stor del av mitt liv och det har varit en otrolig resa för mig, från division 3 upp till allsvenskan, sa han till klubbens hemsida då. 

Nu meddelar Sirius att Busch Thor gör comeback. Han skrev nyligen på ett kontrakt med klubben över säsongen 2020 och gör i dag sitt första träningspass med klubben. 

- Det såddes väl ett frö i somras, och sedan har jag börjat känna hur mycket jag faktiskt saknar det. Jag kände mig inte klar med fotbollen, och det har hela tiden gnagt lite i mig att jag har mer att ge, att jag aldrig peakade, säger Busch Thor till Sirius hemsida.

- Det ihop med att jag brinner för Sirius och tror på det klubben och Kim och Tolle håller på med fick mig att ta det här beslutet. Jag hade inte bara kommit tillbaka till vilken klubb som helst, fortsätter han. 

Nu rör det sig om en långsiktig comeback på planen. 

- Jag sa direkt att ska jag komma tillbaka ska jag göra det ordentligt. Jag har hållit igång ganska bra och jag har en plan och strategi för hur jag ska ta mig tillbaka till den nivå jag var på när vi gav oss in i allsvenskan för ett och ett halvt år sedan. Det är klart att jag kommer att behöva lite tid innan jag kan gå in och spela allsvensk fotboll, men fram till dess att jag kan bidra på planen ska jag se till att bidra så gott jag kan utanför den.

Sirius tränare Kim Bergstrand om nyförvärvet:

- Vi är glada att Niklas har valt att gå in med allt han har i minst två och ett halvt år till. Han är en väldigt skicklig mittfältare som har alla de egenskaper vi söker för att bli ett stabilt och vinnande lag, säger tränaren till hemsidan. 

Busch Thor gjorde en kort sejour som junior i Sirius och kom tillbaka som senior 2014.

Publicerad 2018-09-18 kl 11:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå