POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

ÖFK har krisplan vid möjlig konkurs: "Måste alltid finnas"

Foto: Bildbyrån.

Östersunds FK är, enligt ÖP, nära konkurs.
Nu har föreningen upprättat en krisplan.
- Det måste alltid finnas, säger Maria Wilén, ordförande för aktiebolaget (och vice ordförande i föreningen), till ÖP

Östersunds FK är i ett ekonomiskt pressat läge. Först kom, i mitten av september, besked om att föreningen behöver få in tio miljoner kronor på tio dagar för att inte riskera att försättas i konkurs och sedan kom ett nytt besked om att runt fem miljoner kronor har kommit in, samtidigt som klubben har fått löfte om ytterligare två miljoner kronor. Läget såg då lite bättre ut, men i måndags kom nästa vändning. 

ÖFK meddelade att "krisen finns kvar" och att fem miljoner kronor måste komma in kortsiktigt för att säkra fortsatt verksamhet. Dessutom gav föreningen besked om att klubben har en akut skuld till Skatteverket på 1,4 miljoner kronor och att den måste betalas inom en vecka, annars hamnar skulden hos Kronofogden.

Östersunds-Posten skrev också samma dag att ÖFK har ytterligare en skuld, troligtivis i samma storleksordning, som förfaller den 14 oktober och vidare även en skuld till Östersunds kommun på 1,7 miljoner kronor, som även kan stiga till 2,5 miljoner kronor innan årsskiftet. 

Nu meddelar ordföranden för aktiebolaget (och vice ordförande i föreningen), Maria Wilén att ÖFK har en krisplan om en konkurs skulle bli aktuell. 

- Det finns det alltid. I alla styrelser som jag har arbetat i finns krisberedskap för värsta tänkbara scenario. Det måste alltid finnas, säger hon till Östersunds-Posten utan att vilja gå in på hur planen ser ut:

Den vill jag inte kommentera i media. Styrelsen är tillsatt att hantera de frågorna och när vi vill kommunicera det kommer vi att göra det.

Wilén berättar också vidare att föreningen kände till skatteskulden på 1,4 miljoner kronor och att den var inräknad i de tio miljoner kronorna som behövde komma in på tio dagar. Däremot valde föreningen att inte specifiera vad de pengarna skulle gå till då.

Publicerad 2019-10-10 kl 08:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå