Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ÖFK har träffat överklagandenämnden - nu väntar beslut

Allsvenskan 2019-12-18 kl 21:48

Östersunds FK:s serietillhörighet 2020 är oklar. 
Nu har ÖFK haft möte med SvFF:s överklagandenämnd om frågan. 
- Vi fick mängder av frågor från nämnden och tycker att vi kunde svara bra på de frågor som de hade till oss, säger ÖFK:s vd Lennart Ivarsson. 

Foto: Bildbyrån.

Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gav i slutet av november besked om att ÖFK inte har beviljats elitlicens för 2020 med anledning av att föreningen "inte uppfyller elitlicenskriteriets ekonomiska förutsättningar för fortsatt drift under hela nästkommande år". Det innebär att ÖFK kan tvångsdegraderas till superettan, och att Brage istället kan få den allsvenska platsen. Därmed blev ÖFK tidigare i veckan uppsatt på superettans spelschema 2020, även om serietillhörigheten nästa år fortsatt är oklar.

ÖFK överklagade, efter beskedet, licensnämndens beslut till SvFF:s överklagandenämnd och under onsdagskvällen hade nämnden möte med ÖFK i Stockholm. ÖFK:s vd Lennart Ivarsson och Tom Pripp, som är adjungerad styrelseledamot, närvarade för föreningens del.

ANNONS

- Vi fick mängder av frågor från nämnden och tycker att vi kunde svara bra på de frågor som de hade till oss, sedan får vi se vad nämnden kommer fram till, säger Ivarsson i en kommentar på ÖFK:s hemsida. 

ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström berättar i sin tur för Fotbollskanalen att Ivarsson och Pripp under mötet berättade om hur det ser ut för ÖFK ekonomiskt, att föreningen har ekonomin under kontroll och att föreningen kommer att klara säsongen 2020. 

Joakim Högberg Jacobsson, som är sekreterare i nämnden, har i sin tur inte mycket mer att berätta om sammanträdet.

- Vi har haft ett sammanträde med ÖFK som har varit på plats och sedan har nämnden träffats och därefter haft en överläggning, säger han till Fotbollskanalen. 

Tog överklagandenämnden beslut i kväll?
- Beslutet kommer att komma på Svenska Fotbollförbundets hemsida. Det är det vi har att meddela. 

ANNONS

När kommer beslutet?
- Det vågar jag inte riktigt svara på. Det beror helt och hållet på hur lång tid det tar att skriva beslutet och vilka överväganden som ska ngöras. Vår målsättning är fortsatt att det ska komma antingen på fredag eller måndag. 

Om överklagandenämnden går på licensnämndens linje har ÖFK rätt att överklaga till Riksidrottsnämnden. För att Riksidrottsnämnden ska ta upp ärendet krävs prövningstillstånd. 

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto