Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ÖFK kommunicerar inte om storsponsor: "En sak mellan oss och företaget"

Allsvenskan

ÖFK ska få en sponsorintäkt på 15 miljoner.
Men Östersund kommunicerar inte vilken storsponsorn är.
- Det är en sak mellan oss och det företaget, säger vd Lennart Ivarsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Östersund har under året haft problem med ekonomin och i slutet av november gav Svenska Fotbollförbundets licensnämnd beskedet att klubben inte beviljas elitlicens för 2020. Men ÖFK överklagade till SvFF:s överklagandenämnd och där fick ÖFK gehör och beviljades elitlicens. En faktor som hade betydelse för att överklagandenämndens ändade beslutet var ett sponsoravtal som ÖFK hade med ett utländskt bolag, ett avtal som licensnämnden betraktat som förfallet.

”Licensnämnden har felaktigt uppfattat att intäkten om 15 MSEK avseende sponsring från utländskt bolag förföll till betalning den 31 oktober 2019. Det utländska bolaget har skriftligen bekräftat sin bundenhet av sponsringsavtalet mellan bolaget och ÖFK samt att betalning kommer att ske till Föreningen", skrev överklagandenämnden i sitt beslut.

ANNONS

Men vad det är för företag som går in och sponsrar ÖFK med 15 miljoner kronor vill inte föreningen gå in på över huvud taget.

- Det har jag inga kommentarer till. Det är en sak mellan oss och det företaget, säger ÖFK:s vd Lennart Ivarsson till Fotbollkanalen.

Men det är inte ett svenskt företag?
- Inga kommentarer.

Ni är inte nödgade att gå ut med vilka sponsorerna är?
- Det gör vi om vi och affärspartnern är överens om det, annars gör vi det inte.

15 miljonerna är inte den enda ansenliga summan ÖFK ska få. Förra veckan rapporterade Östersunds-Posten att ÖFK var nära ett sponsringsavtal på sex miljoner kronor via investerare. Den affären är nu i hamn.

- Avtalet är påskrivet. Annars kommenterar vi inte de bitarna, det är upp till oss och affärsmakarna om de vill annonsera ut det eller inte.

I och med de sex miljonerna är ni nu uppe i de 20 miljoner som har varit ert mål att få in 2020?

ANNONS
- Ja, det kan man säga. Samtidigt var det så att en hel del annat upphörde när vi fick beskedet från elitlicensen för en månad sedan. Vi är fortfarande inte hemma, men vi räknar med att springa ikapp i januari.

Ivarsson är övertygad om att klubben kommer att nå sitt 20-miljonersmål i januari.

- Det gör vi, avslutar Ivarsson.

Publicerad 2019-12-27 kl 10:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto